Sport

Nogomet, SP Rusija 2018.

Joško Jeličić: Subašićeve obrane će se prepričavati generacijama

Joško Jeličić: Subašićeve obrane će se prepričavati generacijama
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4-3 (1-1, 1-1).

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je obranio tri 11-erca u raspucavanju, da bi pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao Ivan Rakitić.

U neobičnoj utakmici Danska je povela već u prvoj minuti, Hrvatska izjednačila tri minute kasnije, a Danci su imali nekoliko velikih prilika za pobjedu. I Hrvatska je imala veliku šansu riješiti utakmicu prije lutrije penala, ali Luka Modrić nije uspio svladati Schmeichera s bijele točke nakon rušenja Ante Rebića u 116. minuti.

"Subašićeve obrane će se prepričavati generacijama. Tako mi je drago da smo svi mi napaćeni Hrvati došli do malo nogometne satisfakcije. Trebalo nam je malo sreće. Odigrali smo lošu utakmicu, bili smo prazni, bez ikakve organizacije u igri, Danci su u drugom poluvremenu bili puno kvalitetnija ekipa. Jako smo se patili, a izbornik s klupe nije bio na nivou kao ni njegovi igrači. Na stranu sve to, ušli su u povijest i nadam se da će nastaviti na ovom valu", rekao je Joško Jeličić.


Reci što misliš!