Sport

Serie A 17/18

Italija: Lazio se probio na treće mjesto

Italija: Lazio se probio na treće mjesto
SS Lazio

Nogometaši Lazija iskoristili su poraze Rome i Intera te se 2-1 (2-1) pobjedom na gostovanju u Udinama kod Udinesea probili na treće mjesto ljestvice talijanskog prvenstva nakon 31. kola

Udinese je bolje krenuo u susret i poveo golom Lasagne (13), no Lazio je već do kraja prvog poluvremena preokrenuo preko Immobilea (26) i Luisa Alberta (37).

Lazio je sada treći sa 60 bodoma, koliko ima i četvrta Roma, koja je u subotu na svom terenu izgubila od Fiorentine sa 0-2, dok je Inter, koji je ranije u nedjelju izgubio sa 0-1 na gostovanju kod Torina, peti sa 59 bodova.

Udinese, kod kojega je Andrija Balić odigrao čitavu utakmicu, dok je Stipe Perica ostao na klupi, ostao je 13. sa 33 boda.

Ranije u nedjelju Napoli je na domaćem terenu protiv Chieva slavio sa 2-1, a pobjednički gol zabio je Amadou Diawara u sudačkoj nadoknadi (90+3). Napoli je bio pred porazom, a sve je loše krenulo za domaćine u 51. minuti kada nisu iskoristili penal. Udarac Driesa Mertensa obranio je vratar gostiju. To im se osvetilo u 73. minuti, kada je Chievo poveo golom Stepinskog.

No, u samoj završnici susreta Napoli radi preokret, u 89. minuti Milik pogađa za 1-1, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Diawara zabija za pobjedu domaćina. Tako je Napoli ostao na četiri boda zaostatka za vodećim Juventusom, koji je dan ranije na gostovanju pobijedio 'fenjeraša' Benevento sa 4-2.

Marko Rog je ušao u igru u sudačkoj nadoknadi (90+5), dok je Hrvoje Milić ostao na klupi za pričuve Napolija.

Prethodno je Torino pred svojim navijačima svladao Inter sa 1-0 (1-0). Torino je pobjednički pogodak postigao u 36. minuti nakon akcije u kojoj je ključnu ulogu imao i Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac je, u želji da spriječi kontranapad domaće momčadi, izbio loptu Belottiju, ali ju samo proslijedio dalje do De Silvestrija koji je dodao na suprotnu stranu do usamljenog Adema Ljajića, a ovom nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu.

Kolo će zaključiti Milan i Sassuolo od 20.45 sati.

REZULTATI 31. KOLA,

Benevento - Juventus 2-4 (Diabate 24, 51 / Dybala 16, 45+3-11m, 74-11m, Douglas Costa 82)

SPAL - Atalanta 1-1 (Thiago Cionek 39 / De Roon 78-11m)

Roma - Fiorentina 0-2 (Benassi 7, Simeone 39)

Sampdoria - Genoa 0-0


Reci što misliš!