Sport

stolni tenis

Andrej Gaćina predvodio Hrvatsku do pobjede nad Poljskom

Andrej Gaćina predvodio Hrvatsku do pobjede nad Poljskom
ITTF

Hrvatski stolnotenisači se iz Jaroslawa vraćaju s pobjedom! I to kakvom, u 2. kolu kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo naši reprezentativci slavili su nad Poljacima s 3:0

Domaćin je prije meča bio svjestan da ih čeka težak susret, njihov izbornik Krzeszewski sipao je komplimente na račun naše reprezentacije.

"Mislim da su Hrvati u ovom trenutku jedna od najjačih europskih reprezentacija. S Gaćinom i Pucarom su stvarno odlična ekipa.

U vodstvo nas je doveo Tomislav Pucar svladavši Jakuba Dyjasa (3:1). Inače, Poljak je na nedavnom German Openu izbacio Kineza Fang Boa, tako da ova pobjeda sigurno ima dodatnu težinu. Na 2:0 postavio je Andrej Gaćina pobjedivši Mareka Badowskog (3:1), a točku na 'i' jedne odlične predstave postavio je Tomislav Frane Kojić svladavši Roberta Florasa s 3:1.

"Imali smo dobru postavu, Tomo je u prvom meču napravio velik posao jer je neutralizirao njihovog prvog igrača i praktički utro put prema pobjedi. Andrej je imao teži meč s Badowskim, ali rutinirano je pobijedio, dok je Kojić odigrao mudar susret, odlučno i mentalno jako dobro. Ova pobjeda nas je stavila u povoljniju situaciju nego nakon prvog susreta u Varaždinu, ali za prolazak skupine ćemo morati još pobjeđivati. Moram naglasiti odličnu reakciju klupe tijekom cijelog meča, kao i ulogu Kolareka, koji je vrlo aktivno sudjelovao i pomogao svojim igračkim iskustvom iz Poljske", istaknuo je izbornik Neven Karković. 

Inače, Hrvatska trenutno u skupini jedina u skupini ima dva susreta, poraz od Turske (3:2) i pobjedu nad Poljskom (3:0). Europsko prvenstvo izborit će dvije najbolje momčadi, dok će trećeplasirana u dodatno razigravanje.


Reci što misliš!