Sport

Tenis

WTA Miami: Petra Martić preokretom do pobjede protiv 15. nositeljice

WTA Miami: Petra Martić preokretom do pobjede protiv 15. nositeljice
AP Images

Petra Martić dokazala je da je u puno boljoj formi nego Kristina Mladenović i prošla je u treće kolo turnira u Miamiju. Mladenović je uzela prvi set, ali ostatak meča protekao je u znaku Martić

Izuzev turnira u St. Peterburgu ove godine, Kristina Mladenović još tamo od zemljane sezone prošle godine daleko je od prave forme. Prvu polovicu 2017. odradila je sjajno, ali onda je nestala, potpuno pala i nizala poraze.

U jednom trenutku imala ih je čak 15 u nizu, sada upiše sporadično pokoju pobjedu, ali ništa što bi značilo neki drastičan rast forme.

S druge strane Petra Martić je u potpuno drugačijoj situaciji, ona je taman proigrala u vrijeme kada je Mladenović potpuno pala i od tada drži prilično visoku razinu forme. Potvrdila je to i u Miamiju gdje je svladala Francuskinju u tri seta.

Mladenović je bila ta koja je prva došla do breaka, kod 2:1 u prvom setu stigla je do prednosti, ali Martić je ekspresno odgovorila i vratila izgubljeni servis. U završnici prvog seta hrvatska tenisačica još jednom je pokleknula na svom početnom udarcu, imala je jednu break loptu za novi povratak, ali Mladenović se izvukla i uzela prvi set sa 6:3.

I u drugi set bolje je ušla Mladenović koja je odmah povela s 2:0, imala i dvije break lopte za dvostruki break, ali nakon što ih nije iskoristila, Martić se budi i priča se mijenja. Odmah je Petra poravnala na 2:2 te u završnici seta iskoristila treću break i ujedno set loptu za 6:4 i poravnanje u setovima.

U tom dobrom ritmu Martić je nastavila i u trećem setu gdje je brzo pobjegla na 5:1 i s 3:6, 6:4, 6:2 dovršila posao i izborila mjesto u trećem kolu.

Tamo će igrati protiv 21. nositeljice, mlade Australke Ashleigh Barty.

Miami, drugo kolo:

Petra Martić (Hrvatska) - Kristina Mladenović (Francuska, 15) 3:6, 6:4, 6:2


Reci što misliš!