Sport

Košarka, NBA liga

Odličan nastup Bogdanovića u važnoj pobjedi protiv Bucksa, Šarić prekinuo sjajan niz

Odličan nastup Bogdanovića u važnoj pobjedi protiv Bucksa, Šarić prekinuo sjajan niz
Twitter / @Pacers

U pravoj playoff utakmici košarkaši Indiana Pacersa upisali su važnu pobjedu protiv Milwaukee Bucksa uz odličnu predstavu Bojana Bogdanovića. Dario Šarić punio je sve statističke stupce u pobjedi 76ersa, ali nije dohvatio dvoznamenkasti učinak

Svemu lijepom dođe kraj, noćas je kraju došao veliki niz dvoznamenkastih utakmica Darija Šarića. Ne znači to da je Dario odigrao slabo protiv Charlotte Hornetsa, baš naprotiv, odigrao je vrlo dobro u pobjedi Philadelphia 76ersa 110:99, 13. uzastopnoj pobjedi Sixersa na domaćem parketu.

Nije puno lopti ispucao Dario, ali i unatoč tomu vjerojatno bi stigao do dvoznamenkastog učinka da ga suci nisu kaznili s nekoliko vrlo diskutabilno dosuđenih osobnih pogrešaka. Taman kad je u tandemu s povratnikom u redove Sixersa Ersanom Ilyasovom doveo domaćine u dugo iščekivano vodstvo, bio je primoran napustiti igru s pet osobnih pogrešaka. Više se nije vraćao na parket jer su Sixersi dobro odradili posao u završnici i posve zasluženo ugrabili novu pobjedu.

Šest minuta prije kraja izašao je s parketa Šiši, nakon što je tricom smanjio zaostatak za Hornetsima na 88:89, a zatim asistirao Turčinu za novu tricu i vodstvo. Ilyasova je odigrao važnu ulogu u posljednjim minutama, precizan je bio i JJ Redick protiv nervoznih Hornetsa koji su se u završnici nakrcali tehničkim pogreškama i olakšali posao domaćima.

Sjajan je bio i Joel Embiid, koji je u trećoj četvrtini sam držao 76erse na životu. U 32 je minute provedene na parketu ubacio 23 poena uz 14 skokova i tri blokade. Po 18 su poena dodali Redick i Ilyasova, na 16 se zaustavio Covington, 15 poena uz osam skokova i šest asistencija upisao je Ben Simmons. Šarić je na kraju odigrao 28 minuta i upisao devet poena (3/4 za 2, 1/4 za 3), sedam skokova i šest asistencija.

Najbolji je kod Hornetsa bio Kemba Walker s 31 košem, 19 je s klupe pridodao Kaminsky.

Orlando Magic je u produžetku sa 115:106 na svom parketu svladao Detroit Pistonse, a Mario Hezonja nije se nametnuo kao napadačko rješenje kod Magica. Odigrao je Hezonja 23 minute, impresionirao s nekoliko odličnih asistencija, a uz malo fokusiranije suigrače imao bi još poneku više na kontu. Upisao je četiri poena (2/2 za 2, 0/3 za 3), skok, šest asistencija i ukradenu loptu. Iako to možda nije očito statistički, Hezonja je odigrao dobru utakmicu.

Magic je do pobjede s 27 koševa i 13 skokova predvodio Aaron Gordon. 22 je koša i 12 skokova dodao Nikola Vučević, DJ Augustin se zaustavio na 20 koševa i devet asistencija.

Pistonse su sa po 21 košem predvodili Bullock i Ennis III, Griffin, Tolliver i Buycks su dodali po 12 poena.

Pravu playoff utakmicu na gostovanju kod Milwaukee Bucksa odigrali su Indiana Pacersi. U pravo vrijeme, jer nakon dva neugodna poraza u nizu Pacersima je trebala pobjeda. Na krilima odličnog Victora Oladipa Pacersi su slavili 103:96.

Ključnom se pokazala druga polovica treće četvrtine, tu su se Pacersi uspjeli odvojiti, vratili su se u život u završnici Bucksi, stigli na tri poena zaostatka deset sekundi prije kraja, ali pobjedu gostiju potvrđuje večeras sa slobodnih bacanja iznimno sigurni Bojan Bogdanović.

Babo je odigrao odličnu utakmicu, kako u obrani tako i u napadu. Razigravao je, zabijao u ključnim trenucima, bio je među najboljima u redovima Pacersa.

Na parketu je proveo 29 minuta i za to vrijeme ubacio 14 koševa od čega čak 12 s linije slobodnih bacanja (12/13). Iz igre je šutirao 1/4 (0/1 za 3), dodao je četiri skoka i četiri asistencije. Oladipo je bio prvo ime Pacersa s 21 košem, sedam skokova i šest asistencija, Lance Stephenson dodao je 16 koševa s klupe.

Buckse je s 30 koševa predvodio Khris Middleton, na 24 koša i deset skokova se zaustavio Giannis Antetokounmpo, 15 je ubacio Bledsoe.

NBA, rezultati:
Philadelphia - Charlotte 110:99
Orlando - Detroit 115:106p
Atlanta - Golden State 109:114
Chicago - Dallas 108:100
Memphis - Denver 102:108
Milwaukee - Indiana 96:103
Washington - Toronto 95:102
Phoenix - Oklahoma City 116:124


Reci što misliš!

  Vezane vijesti