Sport

Košarka, Kvalifikacije za SP

Ivica Skelin: "U koliko savez to od mene zatraži, moja ostavka je na stolu"

Ivica Skelin:
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Zasigurno najveći šok u ovim kvalifikacijama, došao je večeras od izabranika Ivice Skelina, koji su pred skoro 7000 gledatelja u Krešinom domu izgubili od košarkaške reprezentacije Rumunjske rezultatom 56-58

Da dobro ste pročitali, od Rumunjske. 

Press centar dvorane na Višnjiku na konferenciji za medije bio je krcat novinarima poslije utakmice, a prvo pitanje koje je postavljeno hrvatskom izborniku bilo je misli li dati ostavku?

- Moja ostavka nikada nije bila problem. U koliko savez to od mene zatraži moja ostavka je na stolu. 

Momčad očito nije bila psihički dovoljno dobro pripremljena za ovu utakmicu?

- Igrali smo ponovo u grču. Ne znam jesmo li izgorjeli od prevelike želje. Pokušao sam koliko je bilo moguće tijekom tjedna opustiti igrače, ukazati im na to da imamo određenu kvalitetu i da možemo igrati hrabro. Uostalom ovo je drugačija momčad bitno od one koje je igrala prethodne utakmice. Međutim opet smo se polomili pod nekim pritiskom. Žao mi je, promašili smo ogroman broj otvorenih šuteva i to od naših najboljih šutera. 

Predbacujete li nešto sebi nakon ovakvog poraza?

- Naravno. Ovo je moja momčad. prema tome kad izgubimo ja sam izgubio i ne osjećam se ni malo ponosan na to. Za podrobniju analizu morat ću pogledati snimku utakmice. Odlučio sam se da ću Perića gurati više na tri, Buvu pod košem više na četvorku gdje sam mislio da će Ivan leđima napravi veću prednost. 

Što dalje planirate?

- Planiram prije svega sjesti s vodstvom saveza. Nova utakmica dolazi jako brzo. Nakon toga moji će planovi ovisiti o odluci čelnih ljudi. 

S druge strane, izbornik Rumunjske reprezentacije Zare Markovski, koji ima i zadarske korijene, bio je vrlo zadovoljan predstavom svojih košarkaša:

- Odigrali smo na vrhu svojih mogućnosti. Izbornik mora biti zadovoljan kada njegovi igrači pruže svoj maksimum. To nije slučaj samo u ovoj utakmici, na svakom treningu smo izgledali sve bolje i drago mi je radi njih. Ova pobjeda će im sigurno pomoći da ulože još veći trud u daljnjem tijeku kvalifikacija. 


Reci što misliš!