Sport

nogomet, bundesliga

Pjaca debitirao u porazu Schalkea

Pjaca debitirao u porazu Schalkea
Schalke 04

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 18. kola Bundeslige Leipzig je na domaćem terenu protiv Schalkea slavio s 3-1, i tako se je Leipzig probio na drugo mjesto, ispred Schalkea

Leipzig je mogao povesti u 37. minuti, ali Jean-Kevin Augustin nije iskoristio penal. Njegov šut obranio je vratar Ralf Faehrmann. No, četiri minute kasnije domaći ipak vode. Naby Keita je opalio s 20 metara, lopta je okrznula stopera gostiju Nalda i završila u mreži.

Schalke je uspio poravnati u 55. minuti, nakon slobodnog udarca Naldo glavom zabija za 1-1. No, u razmaku od dvije minute dva gola Leipziga, Timo Werner zabija u 69. a Bruma u 71. minuti.

Hrvatski veznjak Marko Pjaca, koji je iz Juventusa došao na posudbu u Schalke, debitirao je u Bundesligi, ušavši u igru u 55. minuti, ali nije imao pravih lopti kojima bi mi mogao kreirati opasne situacije.

Eintracht, kojeg vodi Niko Kovač, na domaćem je terenu protiv Freiburga vodio pogotkom Hallera u 28. minuti, ali gosti su uspjeli doći do izjednačenja, a strijelac je bio Robin Koch (51). Ante Rebić nije bio u sastavu Eintrachta.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić mogao je donijeti pobjedu Hoffenheimu. U igru je ušao u 57. minuti kod rezultata 1-1, a u 65. je imao stopostotnu priliku, ali je njegov udarac s pet metara čudesno obranio golman Werdera.

Josip Brekalo nije bio u sastavu Stuttgarta koji je dobio Herthu s 1-0, i to zahvaljujući autogolu Niklasa Starka u 78. minuti.

Hannover je nakon pola sata igre gubio s 0-2 od Mainza, ali onda se ukazao Niclas Füllkrug. U 33. i 38. iz penala je pogodio za 2-2, a 15 minuta prije kraja susreta zabio je i pobjednički gol.

Dan ranije Bayern je na gostovanju pobijedio Bayer Leverkusen 3-1. Bavarci su ovim slavljem produžili niz od pet uzastopnih pobjeda.


Reci što misliš!