Sport

Tenis, ATP

ATP Pune: Simon zaustavio Čilića

ATP Pune: Simon zaustavio Čilića
AP Images

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Puneu, bolji je od njega u tri seta bio Francuz Gilles Simon za nešto manje od dva sata igre

Marin Čilić nije uspio ući u finale u indijskom Puneu, prvi nositelj poražen je u polufinalu od Francuza Gillesa Simona u tri seta nakon nešto manje od dva sata igre. Hrvatski tenisač glatko je dobio prvi set, no ostatak meča konstantno je hvatao zaostatak.

Tek 28 minuta trajao je prvi set kojeg je dominantno dobio hrvatski tenisač, izgubivši tek pet poena na vlastitom servisu. Čilić je set mogao zaključiti i bez izgubljenog gema, no Simon je uspio spasiti dvije set lopte na vlastitom servisu.

Drugi set nije bio tako dobar za hrvatskog tenisača jer je Simon došao do dva breaka prednosti i vodstva 4:0. Čilić je uspio vratiti jedan, a imao je i break loptu za potpuni povratak set, no nije uspio iskoristiti. Francuz je drugom set loptom došao do poravnanja.

Niti posljednji set nije bio uspješan za Čilića koji se odmah našao u zaostatku od 2:0. Hrvatski tenisač ima je tri break prilike za povratak u meč, no nije ih uspio iskoristiti, Simon je još jednom oduzeo servis i zaključio meč u svoju korist.

Za prvi naslov u sezoni Simon će igrati protiv boljeg iz dvoboja Kevin Anderson - Benoit Paire.

ATP Pune, polufinale: 

Gilles Simon - Marin Čilić (1) 1:6, 6:3, 6:2


Reci što misliš!