Sport

Nogomet, Le Championnat

Početak prijateljstva vrijednog 400 milijuna eura na Parku prinčeva

Početak prijateljstva vrijednog 400 milijuna eura na Parku prinčeva
psg.fr

Dvije najveće zvijezde ljetnog prijelaznog roka Brazilac Neymar i Francuz Kylian Mbappé odradili su prvi zajednički trening u dresu francuskog velikana Paris Saint-Germaina

Neymar je ovoga ljeta stigao u PSG za 222 milijuna eura odštete iz Barcelone, dok je Mbappé došao iz Monaca za 180 milijuna eura. No, Mbappé je prvo stigao na posudbu kako bi klub ostao u okvirima financijskog fair playa, ali brojni mediji nagađaju kako je pariški klub ipak prekršio pravila.

Ako je suditi prema prvom treningu Neymar i Mbappé će se dobro slagati. Obojica nisu skrivali oduševljenje što se nalaze u istoj ekipi. Cijelo vrijeme su se šalili i zabavljali neobazirući se na brojne novinare i fotoreportere.

"Veliko mi je zadovoljstvo pridružiti se jednom od najvećih klubova na svijetu. Bit ću okružen brojnim nogometnim velikanima. U svibnju sam mislio kako ću ostati u Monacu, no određeni događaji promijenili su moje planove. Nisam želio napuštati Francusku, a bilo mi je važno vratiti se u grad u kojem sam odrastao. Želim obilježiti povijest mojeg grada", kazao je Mbappé koji je rođen u pariškom predgrađu Bondy.

Vodstvo PSG-a se nada kako će trio Neymar - Cavani - Mbappé odvesti pariški sastav na europski tron.

Prvi zajednički nastup u novom dresu Neymar i Mbappé će imati u petak kada PSG gostuje u Metzu, a utorak slijedi otvaranje Lige prvaka u Glasgowu protiv Celtica.

"Presretan sam što ću igrati u istom sastavu s Neymarom. Svi znamo kakav je to majstor. Moj cilj je postići što više golova i pomoći Neymaru da osvoji Zlatnu loptu", kazao je 18-godišnji francuski napadač.


Reci što misliš!