Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Pobjeda Rijeke, Rudeš do boda s devetoricom

Pobjeda Rijeke, Rudeš do boda s devetoricom
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U utakmici 7. kola Prve HNL Rijeka je kao gost u Zaprešiću pobijedila Inter s 3-1 (2-0), dok su Slaven Belupo i Rudeš u Koprivnici odigrali 2-2 (0-1)

Prvake je ka pobjedi s dva gola u prvom poluvremenu poveo Heber (6, 34), domaće je nakratko u igru lijepim pogotkom vratio Puljić (54), ali samo dvije minute potom Gavranović (56) je udarcem glavom nakon kornera postavio konačni rezultat.

Ovom pobjedom Rijeka je stigla na drugo mjesto s 15 bodova, jednim manje uz utakmicu više od drugog Dinama, dok je Inter šesti s osam bodova.

U Koprivnici je goste u vodstvo doveo Havojić (29) koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru domaćih i glavom proslijedio loptu u mrežu. Pejić (50) je nakon samo pet minuta igre u nastavku poravnao dobrim udarcem glavom koji se od grede odbio iza leđa Picaka. U 56. minuti kada je vratar Rudeša Picak isključen zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora, a brojčanu nadmoć Slaven je iskoristio već u 60. minuti kada je Ivanovski (60) nečuvan s pet-šest metara glavom zatresao mrežu iza nemoćnog Čondrića. Rudeš je u 63. minuti ostao s dva igrača manje jer je isključen i Glauder, ali umjesto da domaći sastav potvrdi pobjedu u samoj završnici gosti su izjednačili. Vratar Slavena Marković srušio je vlastitog stopera koji je pao na Havojićevu nogu, a sudac Pejin je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Havojić (90+3-11m).

Ovo je već drugog kolo zaredom da Rudeš utakmicu završava s devetoricom, isto mu se dogodilo i prije šest dana u utakmici protiv Hajduka.

U nedjelju su na rasporedu susreti Lokomotiva - Dinamo, Cibalia - Osijek i Hajduk - Istra 1961.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!