Događaji

vremenska prognoza

Pretežno suho i sunčano, te iznadprosječno toplo

Pretežno suho i sunčano, te iznadprosječno toplo
Bojan Bogdanić

Pretežno suho i sunčano još i u utorak, te iznadprosječno toplo

U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati vedro i vrlo toplo. Nekima će biti i vjetrovito, puhat će umjeren i jak jugoistočni i istočni vjetar. Najviša temperatura oko 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također mnogo sunčanih sati, a vjetar uglavnom istočni i jugoistočni, najčešće umjeren.

Ujutro rijetkima svježe, a danju svima vrlo toplo.

I na zapadu većini ugodno s najvišom temperaturom zraka od 22 do 25 °C. Prevladavat će sunčano, moguće uz slab dnevni razvoj oblaka u Istri i u gorju, ali i dalje većinom stabilno. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni, ujutro burin, a popodne slab do umjeren vjetar s većinom mirnog mora.

U vedroj Dalmaciji ujutro lokalno burin, sredinom dana umjeren jugozapadnjak, do kraja dana mjestimice će već okrenuti i na jugo. Vidljivost uglavnom vrlo dobra, prema otvorenome moru u noći i ujutro može biti magle.

Gotovo bez oblaka bit će i na krajnjem jugu Lijepe Naše. Usto i većinom mirno, samo ponegdje slab do umjeren vjetar s mora tijekom popodnevnih sati, ujutro i burin. More mirno, prema otvorenome malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka većinom od 13 do 18 °C, prema unutrašnjosti i niža, a najviša dnevna oko 25 °C.


Reci što misliš!