Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Rijeka lako protiv Rudeša, Osijek prekinuo niz

Rijeka lako protiv Rudeša, Osijek prekinuo niz
Luka Stanzl/PIXSELL

U posljednjem susretu 11. kola prve HNL Rijeka je na gostovanju pobijedila Rudeš 5-1, dok je u ranije odigranom susretu Osijek pobijedio Istru 1961 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja tri ligaška ogleda

Rudeš se u prvom poluvremenu dobro držao protiv prvaka, no u nastavku susreta bilo je dovoljno samo 15 minuta da Rijeka riješi pitanje pobjednika.

Gosti su poveli u 9. minuti golom Mišića s ruba kaznenog prostora, a izjednačio je Budimir u 29. minuti. Rijeka je na startu drugog dijela ubacila u brzinu više i za 15 minuta zabila tri gola koja su prelomila utakmicu. Golove su zabili Gavranović (50) i Heber (54, 60). Do kraja susreta Gavranović je postigao još jedan pogodak u 89. minuti.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je pobijedio Istru 1961 2-1 ostvarivši prvu ligašku pobjedu nakon dva remija. Prvo ime utakmice bio je Haris Hajradinović koji je pogađao svoju i suparničku mrežu. Na sreću Osijeka, gostujuću dva puta. Hajradinović je doveo domaćine u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Puclin igrajući rukom. Hajradinović je u 49. minuti zabio za 2-0, a potom u 80. minuti zatresao i vlastiti mrežu. Do kraja Puljani su pokušali doći do velikog povratka, ali bez uspjeha.

Na ljestvici vodi Dinamo s 29 bodova, Rijeka je druga s 25 bodova, dok Hajduk i Osijek imaju po 20 bodova. Na začelju je Istra 1961 sa šest bodova.

Prvenstvo se zbog reprezentativne pauze nastavlja 13. listopada.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!