Sport

Atletika

Paola Borović: Nedostajalo mi je malo sportske sreće

Paola Borović: Nedostajalo mi je malo sportske sreće
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Unatoč odličnoj formi posljednjih tjedana, zadarska atletičarka Paola Borović nije se uspjela plasirati u finale U23 Europskog atletskog prvenstva u disciplini skok u dalj

Borović je u kvalifikacijskoj rundi kod prva dva pokušaja napravila prijestup, dok u posljednjem pokušaju nije uspjela doći do norme potrebne za finale koja je iznosila 6,23 m. Zadranka je ostala na udaljenosti 6,14 m.

U razgovoru za eZadar objasnila je kako su je tek detalji, ili konkretno centimetri, dijelili od plasmana u finale:

"Prva dva skoka su bila daleko preko norme, ali napravila sam prijestup od svega 1 cm! Za zadnji skok više nisam imala snage i izvela sam ga praktički s pola daske, što znači da na rezultat mogu nadodati još 10 cm i to bi bilo dovoljno za plasman. Međutim, to već spada u domenu 'što bi bilo kad bi bilo', a s time se ne želim baviti niti koristiti kao kakvo opravdanje. Mogu tek zaključiti kako mi je nedostajalo malo sportske sreće", poručila je Paola.

Dan ranije Paola je u finalu osvojila 10. mjesto u troskoku, dok je proteklog vikenda obranila naslov državne prvakinje u obje discipline. Početkom srpnja upisala je pobjedu u troskoku na Otvorenom prvenstvu Zagreba koje je organizirao njezin klub Dinamo-Zrinjevac. Forma i kvaliteta stoga nisu upitni i moramo se složiti s našom atletičarkom kako joj je ovog puta 'fortuna' uistinu okrenula leđa.


Reci što misliš!