Sport

Atletika

Paola Borović: Dva zlata s Prvenstva Hrvatske odlična su najava za nadolazeće Europsko prvenstvo

Paola Borović: Dva zlata s Prvenstva Hrvatske odlična su najava za nadolazeće Europsko prvenstvo
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Paola Borović, zadarska atletičarka koja nastupa za zagrebački klub Dinamo-Zrinjevac, proteklog se vikenda okitila naslovom državne prvakinje u disciplinama troskok i skok u dalj

Paola je u troskoku slavila s rezultatom 13,25 m što je ujedno i novi rekord prvenstava Hrvatske, dok je u skoku u dalj zlatnu medalju ponijela s preskočenih 6,15 m.

"Jako sam zadovoljna svojim nastupom, već prvi dan sam izjednačila svoj vlastiti mlađe seniorski rekord u troskoku i postavila novi rekord prvenstava. Sutradan je stigla zlatna medalja u skoku u dalj gdje sam imala jako dobrih skokova, ali nažalost s nekoliko prijestupa. Ovi rezultati sjajan su pokazatelj za Europsko prvenstvo do 23 godine koje me očekuje već ovaj tjedan. Forma je odlično tempirana te se nadam jako dobrim rezultatima u obje discipline", poručila je Borović nakon dva osvojena zlata.

Inače, Paola je ranije ove godine slavila i na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske u obje discipline, a njezinu dominaciju potvrđuje i podatak kako još od 2014. godine nije doživjela poraz na državnim prvenstvima.


Reci što misliš!