Sport

Pretkolo Europske lige

Osijek u Gradskom vrtu nadigrao švicarski Luzern

Osijek u Gradskom vrtu nadigrao švicarski Luzern
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka odigrali su odličnu prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige. Posve su u Gradskom vrtu nadigrali švicarski Luzern i s 2:0 napravili veliki korak prema idućoj fazi natjecanja. Golove su postigli Muzafer Ejupi i Eros Grezda

Osijek je u Gradskom vrtu odigrao odličnu utakmicu protiv Luzerna i više nego zasluženo upisao pobjedu 2:0 u prvom susretu drugog pretkola Europske lige.

Momčad Zorana Zekića izgledala je sjajno, posve je nadigrala švicarsku momčad koja se gotovo čitavu utakmicu fokusirala samo na čuvanje vlastite mreže, bez ikakvih napadačkih ambicija. I izdržali su dvije trećine utakmice prije nego je napokon vratar gostiju Jonas Omlin kapitulirao.

Impresivan je nastup ponovno imao Petar Bočkaj, a pridodamo li tome odličnu partiju i pogodak Erosa Grezde još je jednom ovaj donedavno Lokomotivin dvojac potvrdio kako je uprava osječkog kluba pogodila dovevši ih u Gradski vrt u ovom prijelaznom roku.

Bočkaj je mučio Luzernove braniče od prve minute, ali ponovno je bila vidljiva boljka Osijeka, završnica. Imali su Osječani nekoliko lijepih prilika u prvom dijelu, ali nisu ih uspjeli pretvoriti u pogodak. Nakon ubačaja s lijeve strane u 28. minuti Muzafer Ejupi je iz teške situacije odlično pucao glavom, još je bolje obranio Omlin.

Još je bolju priliku imao Lopa pet minuta prije završetka prvog dijela, s lijeve ga je strane odlično pronašao Barišić, ali Lopa neometan slabo zahvaća loptu glavom i šalje je daleko od švicarskog gola. Uzdasi s tribina bili su najglasniji u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Bočkaj s 30-ak metara iz slobodnog udarca zatresao gredu.

Još je bolje u nastavku zaigrao Osijek, ali dominaciju nije uspijevao pretvoriti u pogodak, sve do 66. minute kada na sjajan način domaći dolaze do gola. Aut je s desne strane precizno i jako kao nogom izveo Bočkaj, u srcu kaznenog prostora pronalazi Ejupija, koji krasno glavom pogađa lijevi kut kraj nemoćnog Omlina.

Zaslužio je ovaj pogodak Osijek, Ejupi je u maniri rasnog strijelca glavom usmjerio loptu u jedini nebranjeni dio gola. Ali Osijeku to nije bilo dovoljno, iako je bilo najvažnije ne primiti pogodak još jedan gol u Omlinovoj mreži bio bi još bolji.

I stigao je, u 79. minuti. Činilo se kako je Osijekov napad završio kada su Luzernovi igrači došli do lopte na rubu šesnaesterca, ali nisu je uspjeli očistiti, krade je Grezda i u padu prilično slabim udarcem matira gostujućeg vratara. Iako Grezda zaslužuje sve čestitke za pogodak, ovaj gol ide na dušu Omlina.

Luzern je pod svaku cijenu nakon drugog primljenog pogotka krenuo po barem jedan gol, ostavljali su Švicarci puno prostora u obrani, ali ga domaći nogometaši, prvenstveno Gabrijel Boban, nisu uspjeli iskoristiti.

I s ovih 2:0 Osijek se nalazi u odličnoj prilici za prolazak dalje. Ukoliko će odigrati kao večeras Zekićevi igrači ne moraju brinuti u uzvratu koji se igra za tjedan dana.


Reci što misliš!