Sport

Rukomet, SP za žene

Izbornik Mrđen: Želimo na svjetsko prvenstvo rukometašica

Izbornik Mrđen: Želimo na svjetsko prvenstvo rukometašica
HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Osijeka gdje će trenirati i pripremati se za kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Njemačkoj

Prva kvalifikacijska utakmica na rasporedu je 10. lipnja u Osijeku u dvorani Gradski Vrt, dok je uzvrat na rasporedu 15. lipnja u Celju.

U sklopu priprema Hrvatska će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Švedske, 7. lipnja, u Osijeku, dok će ovo okupljanje zaključiti prijateljskom utakmicom protiv Srbije, 16. lipnja, u Virovitici u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Svjetskog prvenstva za žene kojemu je Virovitica 1957. bila jedan od domaćina.

"Kada su kvalifikacije u pitanju uvijek želiš proći. Skupili smo opet na neki način noviju ekipu. Možda nemamo iskustva, ali imamo veliku želju za potući se i tražiti prolaz na Svjetsko prvenstvo. Naravno da će nam nedostajati Andrea Penezić koja je bila i nositelj igre, ali što je tu je. Moramo se prilagoditi novim situacijama", kazao je izbornik Goran Mrđen.

Najavio je kako će protiv Švedske isprobavati što više toga za utakmice protiv Slovenije.

"Rezultat u toj prvoj utakmici nije prioritet i ne želimo se istrošiti. Dijelit ćemo minute kako bi se što bolje pripremili za subotu. Znamo se jako dobro sa Slovenijom. Sigurno je da Slovenija ima nominalno jače igračice koje su imale odličnu sezonu u klubovima i Ligi prvakinja i tu se očitava ta prednost. Ali, i mi imamo svoje aute i pokušat ćemo im što više otežati", poručio je Mrđen.

Reprezentativka Maja Kožnjak povratnica je u reprezentaciju te s velikim entuzijazmom čeka kvalifikacije:

"Nije me bilo otprilike dvije godine, ali meni je uvijek lijepo vratiti se u reprezentaciju. Svima je san igrati za Hrvatsku. Sretna sam što i dalje mogu igrati i što mogu dati svoj doprinos ekipi. Reprezentacija se uvijek mijenja i uvijek ima novih cura, ali tome se prilagodiš. Mlađim suigračicama ću sugerirati ako ću misliti da nešto treba i za one stvari koje mislim da su dobre, a sve kako bi se što bolje pripremile za utakmice", poručila je Kožnjak.

Dodala je kako Hrvatska uvijek ide na pobjedu.

"Kada god nas pitaju što očekujemo, mi ćemo uvijek reći pobjedu. Idemo dati sve od sebe u kvalifikacijama, a sigurna sam da ćemo se do subote pripremiti najbolje što znamo i možemo. Nadam se da će naša izmijenjena reprezentacija poremetiti planove Sloveniji koja nas sigurno nije očekivala u ovakvom sastavu i mogli su se pripremati samo za drugačiju Hrvatsku", dodala je igračica turskog Eskisehir Hentbola.

Izbornik Mrđen za ovu akciju pozvao je 20 igračica, a na popisu su se našle:

Ivana Kapitanović – RK Podravka Vegeta
Gabrijela Bešen – RK Sesvete Agroproteinka
Tea Pijević  – RK Lokomotiva
Paula Posavec – ŽRK Zrinski
Kristina Plahinek – ŽRK Zamet
Aneta Benko – RK Krim Mercator
Nikolina Zadravec – RK Podravka Vegeta
Katarina Ježić – Siofok KC
Ana Debelić – RK Podravka Vegeta
Ines Domjan – ŽRK Koka
Maja Kožnjak – Eskisehir Hentbol S.K.
Dora Krsnik – RK Podravka Vegeta
Stela Posavec – RK Lokomotiva
Ćamila Mičijević – Dunaujvarosi KKA
Marijeta Vidak – RK Podravka Vegeta
Larissa Kalaus – RK Lokomotiva
Marina Glavan – RK Lokomotiva
Žana Marić – KGHM Metraco Zaglebie Lubin
Selena Milošević – RK Podravka Vegeta
Dora Kalaus – RK Lokomotiva


Reci što misliš!