Sport

Rukomet EP

Županija spremna jamčiti za uplatu kotizacije za domaćinstvo EP-a rukometaša u Splitu

Županija spremna jamčiti za uplatu kotizacije za domaćinstvo EP-a rukometaša u Splitu

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja u petak je izjavio kako je ta županija spremna dati jamstva za uplatu 1,5 milijuna kuna kotizacije za održavanje dijela Europskog rukomentog prvenstva u siječnju 2018. godine u Spaladium areni, pošto Grad Split nije u mogućnosti osugurati ta sredstva zbog neizglasavanja gradskog proračuna iz kojeg bi se namaknula sredstva za tu namjenu

"Splitsko-dalmatinska županija daje jamstva za uplatu oko 1,5 milijuna kuna s PDV-om za kotizaciju Hrvatskom rukometnom savezu (HRS), odnosno Europskoj rukometnoj federaciji (EHF), jer smo ja i moji suradnici suglasni kako treba učiniti sve što je moguće da se dio utakmica hrvatske rukometne reprezentacije i svečanost otvaranja Europskog rukometnog prvenstva dogodi  u Spaladium areni", rekao je za Hinu splitsko-dalmatinski župan.

Ževrnja je naglasio kako "čvrsto vjeruje" da će na sjednici Skupštine splitsko-dalmatinske županije u ožujku ove godine biti jednoglasno prihvaćena takva odluka.

Europsko prvenstvo rukometaša održat će se u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja 2018. godine, a gradovi domaćini natjecanja po skupinama, kako je ranije najavljeno, trebali bi biti Zagreb, Split, Varaždin i Poreč. Split je nominiran i za svečano otvaranje tog Europskog prvenstva.

No, sudjelovanje Splita kao grada domaćina EP-a za rukometaše dovedeno je u pitanje jer Gradsko vijeće  nije  izglasalo gradski proračun za 2017. godinu te Grad nije u mogućnosti uplatiti sredstva za kotizaciju potrebna za održavanje tog natjecanja. Ne uspije li Split osigurati potrebna novčana sredstva, vrlo je vjerojatno da će umjesto njega među gradove domaćine EP-a 2018. biti uključen Zadar.


Reci što misliš!