Sport

Premiership 2016/17

Premiership: United lako protiv Leicester Cityja

Premiership: United lako protiv Leicester Cityja
premierleague.com

U posljednjem susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio aktualnog prvaka Leicester City 3-0

United je rutinski stigao do pobjede golovima Henrika Mhitarjana (42), Zlatana Ibrahimovica (44) i Mate (49).

Bila je to već 15. uzastopna utakmica 'Crvenih vragova' bez poraza u prvenstvu, dok je aktualni prvak upisao četvrti uzastopni poraz, a već pet utakmica u nizu 'lisice' nisu postigle pogodak.

U prvom nedjeljnom susretu Manchester City je pobijedio Swansea City 2-1, a pobjednički pogodak postigao je Gabriel Jesus u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Mladi 19-godišnji Brazilac zabio je i prvi gol na utakmici u 11. minuti, a rezultat je izjednačio Islanđanin Gylfi Sigurdsson u 81. minuti.

Jesus je označen jednim od najvećih talenata brazilskog nogometa, a među 'Građane' je stigao ove zime iz Palmeirasa za 30 milijuna eura odštete. Prošle sezone je u 30 nastupa zabio 19 golova, dok je u mlađim uzrastima u 48 susreta postigao 54 gola. Mladi napadač je Neymarov prijatelj i Barcelonina zvijezda pokušala ga je nagovoriti da preseli na Camp Nou. Međutim, City je bio brži. 

Otkako je stigao na 'otok', Jesus je u dva nastupa zabio tri gola.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 59 bodova, a na drugom mjestu je Tottenham sa 50 bodova, dok je City skočio na treće mjesto sa 49 bodova. Arsenal je na četvrtom mjestu sa 47, a slijedi Liverpool sa 46 bodova, te Manchester United sa 45 bodova.

REZULTATI

Manchester City - Swansea City 2-1 (Gabriel Jesus 11, 90+2 / Sigurdsson 81)     Leicester City - Manchester United 0-3 (Mhitarjan 42, Ibrahimovic 44, Mata 49)

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!