Sport

Nogomet

Platini kritizarao Man. Utd i Arsenal zbog igračke politike

Platini kritizarao Man. Utd i Arsenal zbog igračke politike

Arsenal je u posljednjem ligaškom dvoboju nastupio bez Engleza u početnom sastavu, a slična je situacija i u Manchester Unitedu

Predsjednik Uefe je protiv kupovanja vrlo mladih nogometaša, a posebno se okomio na engleske klubove koji u sastavima gotovo nemaju domaćih igrača.

Platini se, nakon sugestije predsjednika Fife Seppa Blattera, kako bi svaka momčad trebala imati određenu kvotu domaćih igrača, odlučio osvrnuti na politiku kupovine izuzetno mladih nogometaša, ali i odnos stranih i domaćih igrača u Arsenalu i Manchester Unitedu, te općenito u Engleskim klubovima.

- Želim da mladi igrači i klubovi u kojima su napravili prve nogometne korake budu bolje zaštićeni. Nije dobro da bar dio svog talenta ne ostvare u klubovima u kojima su ponikli. Mnogi od tih mladića prerano trče za novcem i karijere im budu uništene prije nego bi trebale započeti - rekao je Platini, a potom dodao kako je protivnik trenutne politike kupovanja stranih igrača u Engleskoj.

- Da ne budem krivo shvaćen, nemam ništa protiv Alexa Fergusona i Arsena Wengera, oni su moji prijatelji, no mislim da moramo zaštiti identitet klubova. Arsenal je u posljednjem ligaškom dvoboju nastupio bez Engleza u početnom sastavu, a slična je situacija i u Manchester Unitedu - smatra predsjednik Uefe.

U istom smjeru ide i razmišljanje engleskog reprezentativca i kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda:

- Strah me da će veliki broj stranaca u Engleskoj spriječiti mlade domaće nogometaše da dobiju priliku za igru i potpuni igrački razvoj.


Reci što misliš!