Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Giroud u 89. donio remi Arsenalu na Old Traffordu

Premiership: Giroud u 89. donio remi Arsenalu na Old Traffordu

Premiership je svoje 12. kolo započeo velikim derbijem na Old Traffordu gdje su Manchester United i Arsenal odigrali 1:1.

Jose Mourinho nije mogao računati na kartoniranog Ibrahimovića te ozlijeđene Smallinga, Bailyja i Fellainija, dok je s druge pak strane Arsene Wenger bio bez Welbecka, Mertesackera, Bellerina i Cazorle.

United je odmah krenuo čvrsto i žestoko. U četvrtoj minuti Mata je pucao iz slobodnjaka s nekih 20 metara iskosa s desne strane, a lopta je prozujala nekoliko centimetara pored lijeve stative.

Međutim, nakon početnog entuzijazma obje momčadi su se dobro zatvorile i nisu previše riskirale. Atmosfera je na stadionu u Manchesteru očekivano raspjevana, a glasni su i gostujući navijači koji su jasno svima dali do znanja da 'baš i ne vole' Josea Mourinha.

U 35. minuti Valencia je pao u šesnaestercu nakon što je Monreal stavio ruku na njega. Skočila je cijela klupa Uniteda i većina gledatelja ustala na noge, no glavni sudac Andre Marriner je mirno odmahnuo rukama. Jose Mourinho je u svom stilu bio potpuno izvan sebe.

Mata se minutu kasnije odlično u primanju lopte oslobodio Mustafija i odmah odlično pucao s nekih 18 metara, ali tešku loptu je ipak obranio Čech, koji je sjajan među stativama bio i u 41. minuti kada je Martial snažno potegnuo pod prečku s ruba šesnaesterca.

Odlično je United krenuo i u nastavku, ali bez pravih prilika sve do 69. minute kada je Herrera školski odigrao povratnu loptu s korner linije na desnoj strani, a Mata na rubu šesnaesterca opalio lijevom nogom u suprotni kut za veliko slavlje domaćina.

United je zaprijetio preko Roja u 80. minuti kada je ovaj pucao s nekih desetak metara glavom, ali lopta je otišla tik pored stative, a kada se činilo da će 'vragovi' uzeti sva tri boda, u 89. minuti nebeski je skočio Olivier Giroud i zakucao s vrha peterca za izjednačenje i veliko slavlje gostiju.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.