Sport

Skijanje, Snježna kraljica

Kostelić: Sljemenska je utrka posebna, po meni najbolja u Svjetskom kupu

Kostelić: Sljemenska je utrka posebna, po meni najbolja u Svjetskom kupu

U posljednjih pet tjedana Kostelić s najviše osvojenih bodova poslije Bodea Millera

Hladne je glave Ivica Kostelić nakon natjecanja izanalizirao sljemensku utrku i njezinu organizaciju, ne krijući zadovoljstvo postignutim drugim mjestom...

O prvoj vožnji...

- Gornji dio staze bio je najbitniji, na slalom-livadi je već obično kasno. Tu su mnoge utrke već izgubljene. Ja sam na slalom-livadu došao sa zaostatkom i odskijao izvrsno. Doista sam jako ponosan na svoju prvu vožnju slalom-livadom.

O drugoj vožnji...

- Tu je bilo obrnuto. Dionicu na slalom-livadi nisam odradio tako dobro kao u prvom 'laufu' jer sam zbog grešaka izgubio dosta brzine. U svakom slučaju vrlo mi je drago što sam u ovdje, u Zagrebu, uspio riskirati a dobro odvoziti.

O sljemenskoj stazi...

- Sljemenska je utrka posebna, po meni najbolja u Svjetskom kupu. Mnoge završavaju nakon 42 sekunde na samom početku slalom-livade. Za razliku od ostalih slalomskih utrka u Svjetskom kupu, Sljeme testira fizičku pripremljenost sportaša, jer tu završnicu treba odraditi u trenucima kad je jako puno snage već izgubljeno. Testira, naravno, i tehničku kvalitetu skijaša, ali tehnička kvaliteta ionako se ne može manifestirati bez izuzetne fizičke spreme.

- Možda sljemenska staza nije konfiguracijski najzahtjevnija na svijetu, ali zbog te svoje posebitosti jest svakako.

O organizaciji...

- Nema dvojbe da je Sljeme najbolje pripremljena staza u Svjetskom kupu. Koji god da kreneš po redu s vrha, uvijek ti se čini da si krenuo prvi. Organizatorima svaka čast.

O formi..

- Velika je stvar što u posljednjih pet tjedana imam najviše osvojenih bodova poslije Bodea Millera. Mislim da se toga ne bi postidio niti jedan skijaš na svijetu.

O publici...

- Nema dvojbe da je moje drugo mjesto umnogome zasluga fenomenalne publike, koja me doslovno nosila stazom. Da ova utrka nije bila u Zagrebu, mislim da ne bih ostvario ovako dobar plasman. Ne bih se mogao tako motivirati.

Reci što misliš!