Biznis

Rizik

Koliko Zagreb gubi zbog otkazivanja Snježne kraljice?

 Koliko Zagreb gubi zbog otkazivanja Snježne kraljice?

Zbog otkazivanja utrke, Grad će indirektno imati i financijske gubitke, jer je Snježna kraljica svake godine privlačila brojne posjetitelje od kojih je bilo i izravne i neizravne zarade

Odlukom Međunarodne sijakške organizacije, ove godine na Sljemenu nema Snježne kraljice. Razlog otkazivanja utrke je, kako su ranije naveli, prevelik rizik da staza zbog vremenskih prilika ne bi na vrijeme bila spremna. Kako se pokazalo s prvim pahuljama snijega, otkazivanje je bilo pogrešna odluka, ali, kaže gradonačelnik Bandić, zbog toga se neće dugo tugovati:

"Znači, komotno smo mogli održati Svjetski kup. Zašto ne, ne znam. To znaju ovi koji su otkazali. Na dušu njih koji su donijeli odluku da toga ne bude. Ja sam uvjeren da ćemo iduće godine to imati...", rekao je Bandić.

Zbog otkazivanja utrke, Grad će indirektno imati i financijske gubitke, jer je Snježna kraljica svake godine privlačila brojne posjetitelje od kojih je bilo i izravne i neizravne zarade:

"Mi bismo oko 8 milijuna kuna dali za Snježnu kraljicu, a dobili bismo 3 puta toliko. Teško je direktno izračunati koliko bismo dobili, ali sigurno 2-3 puta bismo zaradili u odnosu na ovih 8 milijuna kuna, ali nažalost ne možemo na to utjecati", rekao je Bandić.

S pripremama za Snježnu kraljicu počelo se još prije no što je FIS uskratio zeleno svjetlo, postavljene su tribine, šator i ostali popratni sadržaji na Crvenom spustu. Voditelj skijaških staza na Sljemenu Igor Žiljak odgovorio je na pitanje hoće li organizatori zbog toga imati i izravne štete:

"To je sve u organizaciji Hrvatskog skijaškog saveza. Ono što znam je da je osiguranje pokrilo sve troškove tribina. To je pokriveno od strane osiguranja, tako da mislim da gubitaka nema", rekao je Žiljak.

Na kraju ostaje samo nada da se sličan scenarij neće ponoviti sljedeće godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.