Sport

Košarka, ACB liga

Fuenlabrada braće Tomas srušila Kasunovu Barcelonu

Fuenlabrada braće Tomas srušila Kasunovu Barcelonu

Real je odmakao pratiteljima na ljestvici

U nedjelju su odigrane preostale četiri utakmice 22. kola španjolskog košarkaškog prvenstva, a poraženi su Barcelone i Unicaja.

Košarkaši Fuenlabrade pobijedili su Barcelonu 77-69 u utakmici gdje su vodili od samog početka. Najbolji igrač utakmice bio je Marko Tomas koji je za 29 minuta ubacio 19 poena uz šut za dva poena (4-7), za tri poena (1-3), te slobodna bacanja (8-9).

Uz to je Marko Tomas skupio pet skokova i dvije asistencije, a tek dvije minute je u pobjedi Fuenlabrade uživao i njegov brat Ivan.

Kod poražene Barcelone je Mario Kasun odigrao 16 minuta i ubacio četiri poena (šut 2-4), te je imao tri skoka.

Unicaja je poražena na gostovanju kod Menorce koja je pobijedila 86-80. Najzaslužniji za pobjedu Menorce bio je hrvatski košarkaš Mario Stojić koji je za 33 minute ubacio 18 poena uz šut za dva (4-6), za tri (1-2), te slobodna bacanja (7-9).

Davor Kus je u sastavu poraženih igrao 23 minute i postigao 8 poena uz loš šut - za dva poena (1-2) i za tri poena (1-5).

Pamesa je na gostovanju kod Gran Canarije slavila sa 84-80. Hrvatski centar kod gostiju Stanko Barać je za pet minuta provedenih na parketu promašio jedan šut, te skupio četiri skoka.


Reci što misliš!