Sport

Primera

Agüero sredio Barcelonu, Real opet na + 5

Agüero sredio Barcelonu, Real opet na + 5

Madriđani su se u derbiju 26. kola španjolske lige osvetili Kataloncima za ponižavajući lanjski poraz na istom stadionu

Dvadesetgodišnji argentinski napadač Atletica Sergio "Kun" Agüero s dva je gola i dvije asistencije potopio Barçu na Vicente Calderonu. Atletico je slavio 4-2...

Madriđani su se tako u derbiju 26. kola španjolske lige osvetili Kataloncima za ponižavajući lanjski poraz na istom stadionu (0-6).

Sergio Agüero, mladi argentinski napadač sudjelovao je kod sva četiri gola domaće momčadi. Dva je zabio, asistirao je Maxiju Rodriguezu, te iznudio 11-erac kojeg je u gol pretvorio Diego Forlan. Barcelonine stopere Puyola i Milita činio je smiješnima. Militu je "slomio kičmu" kod oba svoja gola, dok je Puyolu uzeo loptu kod drugog, te ga natjerao na prekršaj kod 11-erca.

Dok je prvi put zabio sretno, uz pomoć odbijanca, pri drugom je demonstrirao svu raskoš talenta i poentirao majstorskim udarcem s ruba 16-erca nakon što se prošetao gostujućom obranom.

Barceloni nije pomogao niti briljantan pogodak Ronaldinha škaricama u 30. minuti igre. Brazilac je, međutim, i ovom utakmicom dokazao da se polako diže u formi. Gol utjehe na kraju je, nakon četiri uzastopna domaća gola, zabio Eto'o.

Atletico je do ove utakmice bio u lošem nizu. U šest prvenstvenih utakmica upisali su četiri poraza, remi i samo jednu pobjedu, a ispali su i iz Kupa Uefa od Boltona.

Uzbudljivo je bilo i u Huelvi, gdje je Real jedva uspio pobijediti Recreativo 3-2 i ponovno se odmaknuti Barceloni na pet bodova. Pobjedu je Madriđanima donio Brazilac Robinho golovima u 74. i 90. minuti. Domaći su u sučevoj nadoknadi smanjili na konačnih 3-2.

Slavlje su gostima izravnim crvenim kartonima olakšali Beto (52. minuta) i Alvarez (69.). Pocrvenio je i Realov Sergio Ramos u 56. minuti nakon drugoga žutog kartona.

Prvi gol za momčad Bernda Schustera zabio je Raul Gonzalez, koji je u subotu upisao još jedan rekord. Odigrao je svoju 643. utakmicu za "kraljevski klub", čime se na ljestvici vječnih "madridista" izjednačio s drugoplasiranim Carlosom Santillanom. Ispred njega sa 712 odigranih utakmica u Realovu dresu još je samo Manuel Sanchis.

Iznenađujuće je do pobjede u subotu došao i Deportivo iz La Corune slavivši na svom Riazoru protiv Seville 2-1.


Reci što misliš!