Sport

Košarka, ACB liga

Barcelona lako prošla kroz Valenciju

Barcelona lako prošla kroz Valenciju

Marko Tomas iznenadio Kusa u Malagi nakon dva produžetka

Stanko Barać bio je najbolji igrač Pamese u domaćem porazu sastava iz Valencije od Barcelone (68-75). Zabio je 22-godišnji centar 14 koševa (4-10 šut za dva, 0-1 za tri, 6-7 slobodna bacanja) i skočio četiri puta. Igrao je 23 minute.

Mario Kasun u pobjedničkoj je momčadi na parketu proveo osam minuta i upisao šest ponea (3-4 šut za dva) uz jedan skok.

U dvoboju hrvatskih reprezentativaca madridska je Fuenlabrada u Malagi pobijedila Unicaju 105-100 nakon dva produžetka u dvoboju 25. kola španjolske košarkaške lige.

Marko Tomas i Davor Kus imali su ključne, nažalost i negativne, uloge u igri svojih sastava. Tomas je upropastio pobjedu gostiju na kraju prvog produžetka, dok je Kus učinio isto tijekom drugog. Činjenice da su ključne lopte išle njima u ruke, međutim, govore sve najbolje o Repešinim uzdanicama.

Tomas je bio vodeći akter prvog produžetka. U posljednjoj je minuti promašio slobodno bacanje kojim bi gosti pobijedili, te napravio dva prekršaja u napadu nad Srbinom Bojanom Popovićem. Drugi je bio šest sekundi prije kraja. Njime se isključio iz igre (peta osobna pogreška) i dao gostima meč-loptu.

Nju je pak propustio Davor Kus promašivši šut za dva pri rezultatu 86-86 u posljednjoj sekundi.

U pretposljednjoj minuti drugog produžetka Kus je zabio tricu za 93-91, ali je u posljednjoj minuti promašio slobodno bacanje, tricu, te napravio dva prekršaja olakšavši gostima put do konačne pobjede.

Tomas je u važnoj pobjedi svoje momčadi na kraju participirao s 15 koševa za 29 minuta. Šutirao je očajno (2-9 za dva, 1-2 za tri poena, 8-10 slobodna bacanja), dodao je dva skoka, asistenciju i osam iznuđenih prekršaja. Umjesto njega, Fuenlabradu su do pobjede vodili Saul Blanco (25k, 8s) i Tom Wideman (24k, 15s).

Davor Kus bio je ponajbolji u redovima domaće momčadi s 13 koševa (2-5 za dva, 2-4 šut za tri poena), jednim skokom i tri asistencije. Skupio je također 29 minuta.

Najbolju utakmicu od hrvatskih je košarkaša ponovno igrao Mario Stojić, prva violina ViveMenorce. Na gostovanju kod Granade otočani su na kraju izgubili s uvjerljivih 94-76.

Hrvatski se reprezentativac najbolje nosio s domaćim košarkašima ubacivši 20 poena za 31 minutu (2-4 za dva, 2-3 za tri poena, 10-14 slobodna bacanja). Dodao je četiri skoka i sedam iznuđenih prekršaja, te bio uvjerljivo najbolji igrač gostujuće momčadi, za koju nije nastupio Marino Baždarić.

U domaćem je sastavu prednjačio Talijan Andrea Pecile s 27 poena.

Bruno Šundov također je bio najbolji igrač svoje momčadi, Grupo Begara iz Leona, u domaćem porazu od vodećeg Reala 89-77. Splitski je centar Madriđanima ubacio 18 koševa uz sjajan šut iz igre (6-7 za dva, 2-3 za tri poena), sedam skokova i jednu asistenciju. Na parketu je proveo 27,5 minuta.

Felipe Reyes sa 17 koševa i sedam skokova bio je najbolji u redovima Reala.

Velimir Perasović doživio je još jedan poraz na klupi Estudiantesa. Od "studenata" je u Madridu bila bolja Girona 82-74. Perasović nije našao lijeka Marcu Gasolu, najboljem igraču lige u ovom trenutku, koji mu je zabio 23 koša uz sedam skokova.


Reci što misliš!