Sport

Nogomet, reprezentacije

Ivanschitz: Na Euru želimo barem četvrtfinale!

Ivanschitz: Na Euru želimo barem četvrtfinale!

Austrija će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske u Beču

U razgovoru za službenu internetsku stranicu Uefe, kapetan Austrije Andreas Ivanschitz tvrdi da je plasman u četvrtfinale minimalni cilj jednog od domaćina.

U konkurenciji Hrvatske, Poljske i Njemačke, a upravo će tim redom Austrija odigrati svoje tri utakmice u B skupini na Euru, Andreas Ivanschitz, kapetan selekcije jednog od domaćina, smatra da njegova reprezentacija može među 8 najboljih:

- Želimo ostvariti barem plasman u četvrtfinale. Iako, možda, možemo dohvatiti čak i bolji rezultat od toga! Euro je najveće natjecanje za nas, nogometaše, i vrlo smo uzbuđeni u iščekivanju početka. Bit će to sjajan turnir i za nas i za tisuće navijača - kaže 24-godišnji veznjak koji najčešće djeluje s pozicije lijevog krila.

Igra na posudbi u Panathinaikosu, iako je član Salzburga.

- Pritisak je jako velik, očekivanja medija i navijača također. No, prednost domaćeg terena je doista velika prednost. Navijači će biti naš 12. igrač - u to sam potpuno siguran!

Zanimljiv optimizam nudi Ivanschitz, iako je, u jednoj od prijateljskih utakmica, Austrija izgubila od Njemačke s 3-0. I to u Beču. Istini za volju, u tom su susretu Austrijanci bili bolja momčad sve do prvog primljenog gola. Na kraju su ih primili - tri.

- Ukoliko će reprezentacija biti u dobroj formi, sve je moguće. Naravno, moramo još popraviti našu igru, imati više samopouzdanja s loptom u našim nogama. Isto tako, trebamo biti pribraniji. Ukoliko u tome uspijemo, moramo i popraviti fizičku spremnost. Ne smije nam se događati, kao u prijašnjim utakmicama, da se nakon 60 ili 70 minuta igre umorimo, a onda do kraja utakmice platimo cijenu previsokog tempa koji smo nabili. Moramo biti fizički jednako spremni za svih 90 minuta!

Na sugestije kako bi se nacionalnoj momčadi opet mogli priključiti 38-godišnji Ivica Vastić, ili 33-godišnji Mario Haas, odgovara diplomatski:

- Vastić i Haas podsjećaju nas iz tjedna u tjedan koliko su dobri igrači. No, to je ipak pitanje za izbornika Josefa Hickersbergera. Osnovni temelj u momčadi već je postavljen, a neka iznenađenja uvijek su moguća!

Inače, Austrija će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske u Beču.


Reci što misliš!