Ostalo / Euro 08

Nogomet, Euro 2008.

Ivica Vastić protiv Hrvatske od prve minute!

Ivica Vastić protiv Hrvatske od prve minute!

Austrijanci su na treningu igrali međusobno, desetorica protiv desetorice. Vastić je bio u momčadi

Dvije asistencije za gol, među najboljima na travnjaku. To je učinak Ivice Vastića na posljednjem otvorenom treningu Austrijanaca koji smo gledali u Stegersbachu, javlja online izdanje Sportskih novosti .

Ivica Vastić igrat će protiv Hrvatske!

To kažu neki dobro obaviješteni austrijski novinari. Je li moguće da Hickersberger priprema veliko iznenađenje, je li Vastić njegov veliki adut, joker kojim želi srušiti Hrvatsku? Igrač koji je na posljednje dvije utakmice u Grazu s Nigerijom i Maltom ulazio kad su to željele tribine predodređen je za "krvnika svoje nacije"? Nije nemoguće.

Dakle, Austrijanci su na treningu igrali međusobno, desetorica protiv desetorice. Vastić je bio u momčadi u kojoj su bili Stranzl, Prodl, Garics, Harnik, Linz, Hoffer... Dakle, s igračima koji će igrati u udarnoj postavi. Eh sad, je li Hickersberger toliko lud da na otvorenom treningu pokaže sve karte i adute? Ili možda misli da je upravo to varka? Svi će pomisliti isto kao i mi, kako nije baš takva naivčina da svima javno pokaže s kojim će sastavom zaigrati protiv Hrvata.

Bilo kako bilo, Vastić je još jednom na tom treningu pokazao da je klasa. Odskakali su on i Ivanschitz. Pobrali su najveći pljesak s tribina. Upravo su Vastić i Ivanschitz asistencijama napajali Linza i Hoffera, dvojac napadača koji su bili raspucani na utakmici, Linz je postigao dva, a Hoffer tri pogotka. Udarni napadački dvojac Austrije u velikoj je formi. Ali mnogo im bolje ide kada je u momčadi Vastić. Njegove lopte pronalaze ih bez problema, traže loptu u for, a Vastić je tu kralj.

Austrijanci će protiv Hrvata sigurno igrati zatvorenije, pokušat će kontrama preko brzih Linza i Hoffera pobjeći hrvatskoj obrani. Zato je logično da Hickersberger u momčadi ima dva velika znalca, osim Ivanschitza i Splićanina Vastića. Nasušne će biti dubinske i precizne lopte. Zato vjerujemo da bi Vastić uistinu mogao zaigrati protiv Hrvatske. Uostalom, taj Hickersbergerov potez javnost bi pozdravila aklamacijom. Većina javnosti želi ga vidjeti u udarnom sastavu, na Vastiću inzistiraju i mediji.


Reci što misliš!