Sport

Košarka, Euroliga

CSKA uzvratio Olympiacosu, treća utakmica u Moskvi

CSKA uzvratio Olympiacosu, treća utakmica u Moskvi

O putniku na madridski Final four tako će odlučiti treća utakmica u kojoj su Moskovljani domaćini

Košarkaši moskovskog CSKA pobijedili su Olympiacos u Pireju 83-73 i tako izjednačili rezultat u četvrtfinalu Eurolige na 1-1.

O putniku na madridski Final four tako će odlučiti treća utakmica u kojoj su Moskovljani domaćini.

Nakon što su pobijedili u Moskvi, košarkaši Olympiacosa su u užarenoj atmosferi svoje dvorane sjajno otvorili i drugu utakmicu. Tijekom prve četvrtine gotovo da nisu mogli promašiti šut, pa nije čudo što su nakon prvih deset minuta vodili 27-15.

Međutim, CSKA je čekao svoj dio u utakmici i pronašli su ga u drugoj četvrtini. Serijom 18-5 Moskovljani su minus 22-29 preokrenuli u vodstvo 40-34. Do kraja poluvremena Olympiacos se uspio približiti, no uslijedila je nova, slična serija CSKA.

Početkom drugog poluvremena su napravili 18-6 i pobjegli na šesnaest razlike (60-44). U nastavku utakmice Olympiacos je pokušao smanjiti razliku i dovesti utakmicu u neizvjesnost, no iako uz žestoku obranu nisu mogli zaustaviti ponajprije trice Langdona, Smodiša i Šiškauskasa, kao i sjajnu igru Papaloukasa.

Recimo kako su Langdon i Smodiš kombinirano pogodili osam od osam trica, a najbolji strijelac gostiju bio je Šiškauskas sa 20 poena. Za domaćine je Qyntel Woods postigao 19.

Euroliga četvrtfinale, druga utakmica:

Olympiacos - CSKA 73-83 (1-1)


Reci što misliš!