Sport

Košarka, ACB liga

Perasović osigurao Estudiantesu ACB ligu i sljedeće sezone

Perasović osigurao Estudiantesu ACB ligu i sljedeće sezone

Marko Banić je upisao 18 koševa uz šest skokova i dvije asistencije u pobjedi nad Barcelonom

Velimir Perasović ostao je s Estudiantesom u prvoj ligi, a na startu doigravanja sastaju se: Real - Unicaja, Joventut - Girona, Barcelona - Bilbao, Tau Ceramica - Pamesa.

Pobjedom protiv posljednjeplasiranoga Leona u gostima, sa 25 razlike, 96-71, madridski je Estudiantes, predvođen trenerom Perasovićem, osigurao ostanak u španjolskoj košarkaškoj ACB ligi. Pritom je pomogao i poraz Valladolida u gostima kod Murcije. Kandidati za drugu ligu bili su još Granada i Menorca. U niži razred ispadaju Valladolid i Leon.

Prvo ime Estudiantesa bio je Sergio Sanchez sa 20 koševa. Bruno Šundov za domaću je momčad upisao devet koševa za 16 minuta bez ijednoga skoka i asistencije.

Mario Stojić je sa 27 koševa, uz Amerikanca Josha Asselina, najbolji strijelac posljednjeg kola. Za 36 minuta na parketu upisao je još po tri skoka i asistencije čime je bio prvo ime Menorce koja je na svom terenu ipak izgubila u produžetku protiv Gran Canarije. Bilo je 105-103. Stojićev suigrač Marino Baždarić upisao je 20 koševa uz osam skokova i jednu asistenciju za 31 minutu na parketu. Menorca je unatoč porazu izbjegla ponor druge lige.

Asselin je, pak, bio prvo ime dvoboja u Malagi gdje je njegova Manresa svladala Unicaju sa 90-86. Najbolji igrač domaćih bio je Davor Kus sa 20 koševa i jednim skokom za 24 minute.

Marko Banić je upisao 18 koševa uz šest skokova i dvije asistencije u utakmici u kojoj je njegov Bilbao pobijedio Barcelonu sa 90-84. Banićev suigrač Drago Pašalić nije ulazio u igru, dok je Barcelonin centar Mario Kasun za 22 minute zabio 15 koša uz pet skokova.

Stanko Barać je u pobjedi Pamese protiv Joventuta, 85-76, sudjeovao tek četiri i pol minute bez konkretnoga učinka.

Marko Tomas je zabio pet poena uz četiri skoka i dvije asistencije za 23 minute u utakmici u kojoj je njegova Fuenlabrada izgubila protiv Girone.

Neven Spahija i Tau Ceramica pokleknuli su u Granadi koja je pobijedila sa 89-87.

ACB liga, posljednje, 34. kolo:

Unicaja - Ricoh Manresa 86-90

Pamesa - Joventut 85-76

Akasvayu Girona - Alta Gestion Fuenlabrada 85-69

Begar Leon - Estudiantes 71-96

Iurbentia Bilbao - Barcelona 90-84

Polaris World Murcia - Grupo Capitol Valladolid 95-89

Vive Menorca - Kalise Gran Canaria 103-105 u produžetku

Real Madrid - Cajasol Sevilla 89-81

Granada - Tau Ceramica 89-87


Reci što misliš!