Sport

Košarka, ACB doigravanje

TAU Ceramica u finalu doigravanja ACB lige

TAU Ceramica u finalu doigravanja ACB lige

Davor Kus promašio je oba slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja utakmice kod rezultata 82-81 za njegovu momčad

Košarkaši TAU Ceramice pobijedili su Unicaju u Malagi 83-82 košem Petea Mickeala 2,6 sekundi prije kraja. Drugom pobjedom plasirali su se u finale ACB lige protiv Barçe.

Pobjedničko polaganje sjajnom Amerikancu u Spahijinoj momčadi omogućio je, nažalost, hrvatski reprezentativac Davor Kus promašivši oba slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja utakmice kod rezultata 82-81 za njegovu momčad. U nastavku akcije Mickeal je položio protrčavši cijeli teren, a domaći u posljednje 2,6 sekundi nisu stigli organizirati napad.

Osim Kusa, pobjedu Spahijine i Planinićeve momčadi omogućio je i TAU Ceramicin argentinski playmaker Pablo Prigioni pogodivši tricu za 82-81 s osam metara točno 8,6 sekundi prije kraja. Uslijedile su opisane dvije završne akcije.

Uz Mickeala (14 koševa, 3 skoka) najbolji u pobjedničkoj momčadi bio je Igor Rakočević s 21 košem. Zoran Planinić za 22 je minute skupio devet koševa (2-3 šut za dva, 1-4 za tri poena), tri skoka i jednu asistenciju.

Kod domaćih je najbolji bio Boniface Ndong s 18 koševa i sedam skokova. Davor Kus za osam minuta nije uputio niti šuta prema košu ne računajući dva promašena slobodna bacanja. Do ove utakmice njegov je prosjek uspješnosti ubačaja s crte slobodnih bacanja u Španjolskoj bio 93 posto.

Prva finalna utakmica između Barcelone (u subotu u drugoj utakmici bolji od Joventuta) i TAU Ceramice igra se u četvrtak u Blaugrani.

ACB doigravanje, polufinale:

Unicaja Malaga – TAU Ceramica 82-83 (0-2)


Reci što misliš!