Sport

Košarka, ACB finale doigravanja

Basile tricom s 8 metara šokirao TAU u Vitoriji

Basile tricom s 8 metara šokirao TAU u Vitoriji

Druga utakmica finala na rasporedu je u subotu, 13. lipnja, opet u Vitoriji

Košarkaši Barcelone pobijedili su u Vitoriji domaću TAU Ceramicu 82-80 u prvoj finalnoj utakmici španjolskog košarkaškog prvenstva.

Isti su protivnici i prošle godine igrali u finalu, te je tada TAU Ceramica proslavila naslov s 3-0 u pobjedama. No, ovoga puta je Barcelona bolje otvorila seriju i stigla do značajne prednosti.

U dramatičnoj završnici, Andersen je u zadnjem napadu Barcelone promašio tricu, ali su gosti uhvatili loptu, a onda je Basile s 8 metara ubacio tricu s 8 metara za pobjedu gostiju! Bili su to njegovi jedini koševi na utakmici.

Najefikasniji u momčadi Barcelone bio je danski centar David Andersen sa 21 poenom. Jaka Lakovič je dodao 13 koševa, Fran Vazquez 12, a Juan Carlos Navarro 11 poena, ali uz 8 asistencija. Kod domaćina je najbolji strijelac bio Igor Rakočević s 19 koševa. Tiago Splitter imao je 18 poena i 10 skokova.

Druga utakmica finala na rasporedu je u subotu, 13. lipnja, opet u Vitoriji, a potom je 16. svibnja na redu prva od dvije moguće utakmice u Barceloni. 

ACB doigravanje, finale, prva utakmica:

TAU Ceramica – Barcelona 80-82

Barcelona vodi u seriji s 1-0

Reci što misliš!