Sport

Košarka, NBA finale doigravanja

Celticsi poveli s 2-0 protiv Lakersa

Celticsi poveli s 2-0 protiv Lakersa

Serija se naredne tri utakmice seli u Los Angeles

Košarkaši Boston Celticsa slavili su 108-102 na svom parketu i u drugoj utakmici finala NBA lige protiv Los Angeles Lakersa i nakon dvije utakmice u seriji na četiri pobjede imaju vodstvo 2-0.

Iako su samo osam minuta prije isteka vremena imali ugodnih 95-71 Celticsi su dopustili protivničkoj momčadi povratak u utakmicu serijom 31-9 i skoro izgubili prednost domaćeg terena.

- Naučili smo lekciju - kazao je nakon utakmice Paul Pierce, koji je s 28 poena i osam skokova predvodio pobjedničku momčad.

Kao i obično, uz Piercea su najveći doprinos u pobjedi Celticsa imali Kevin Garnett (17 poena, 14 skokova) i Ray Allen (17), no ono što Lakersi nisu očekivali bila je utakmica karijere Leona Powea. Za nešto manje od 15 minuta Powe je ubacio 21 poen i uz Rajona Ronda koji je imao rekordnih 16 asistencija razvlačio obranu Lakersa, omogućivši slavnijim suigračima otvorene šuteve.

Košu Bostona najveća je prijetnja bio najkorisniji igrač osnovnog dijela NBA lige Kobe Bryant, čijih 30 poena i osam asistencija predstavljaju najbolji učinak u poraženom sastavu. Ipak, Bryant nije imao pravu pratnju, tek je Pau Gasol sa 17 koševa i 10 skokova bio na očekivanoj razini.

Serija se sada seli u Los Angeles, gdje će Lakersi pokušati u tri navrata iskazati domaćinsku negostoljubivost. Prvu priliku za to imat će u noći sa utorka na srijedu.

Reci što misliš!