Sport

Košarka, NBA doigravanje

Lakersi razvalili prvake za 2-0 u finalu Zapada

Lakersi razvalili prvake za 2-0 u finalu Zapada

MVP lige Kobe Bryant predvodio je Lakerse s 22 koša

Trideset koševa razlike (101-71) slavili su LA Lakersi nad aktualnim prvacima NBA lige San Antonio Spursima u drugoj utakmici finala doigravanja na Zapadu.

Drugom pobjedom u Staples Centeru kalifornijska je momčad u seriji povela 2-0. Bila je to maksimalna sedma domaća pobjeda momčadi Phila Jaksona u ovosezonskom doigravanju.

MVP lige Kobe Bryant predvodio je momčad s 22 koša, a najbolje ga je pratio sve bolji Jacksonov univerzalac Lamar Odom s 20 koševa i 12 skokova.

Lideri Spursa bili su očajni: Tony Parker ubacio je najviše (13) koševa, Duncan dodao 12 uz 16 skokova, uputivši samo jedan šut prema košu u drugom poluvremenu, a Manu Ginobili bio je totalno indisponiran (7 koševa, šut 2-8).

Trener gostiju Greg Popovich predao je utakmicu nakon treće četvrtine, koju je njegova momčad završila s zaostatkom od 17 koševa (74-57). Posljednju su odradili njegovi igrači s klupe. Ključno odvajanje domaći su kreirali krajem druge i početkom treće četvrtine. Serijom 18-4 došli su od 37-37 na 55-41.

- Svi se, počevši od mene, moramo trgnuti i početi igrati košarku. Moramo dobiti dvije domaće utakmice. Imamo još samopuzdanja. Još uvijek vjerujemo – istaknuo je San Antonijev Argentinac Manuel Ginobili dodavši samokritično:

- Igrao sam grozno, nepoduzetno, neagresivno... Ništa nisam niti pokušavao učiniti.

Serija seli u San Antonio, gdje će se igrati dvije utakmice. Spursi su u regularnom dijelu na svom parketu ostvarili učinak od 34 pobjede i sedam poraza. U doigravanju imaju 6-0.

Vođa Lakersa Kobe Bryant snagu svog sastava vidi u suradnji Lamara Odoma i Paua Gasola pod koševima.

- Tek je dolaskom Gasola postalo vidljivo koliko je Lamar dobar igrač. Pau ga je oslobodio. Sada može raditi što zna bez straha da ga prate dvojica igrača – kaže Bryant.

Lakersi od dolaska Gasola u Staples Center imaju omjer 32-7.

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije, 2. utakmica:

LA Lakers – San Antonio 101-71 (2-0)


Reci što misliš!