Sport

Košarka, NBA finale doigravanja

LA Lakersi smanjili na 2-3 u finalnoj seriji

LA Lakersi smanjili na 2-3 u finalnoj seriji

Nitko nikada u povijesti NBA finala nije preokrenuo 1-3

Košarkaši LA Lakersa pobijedili su Boston na svom parketu 103-98, te su se tako održali živima u NBA finalu. Boston vodi 3-2, ali ima i dvije domaće utakmice pred sobom.

Nitko nikada u povijesti NBA finala nije preokrenuo 1-3 u vlastitu pobjedu, pa su tako i šanse Lakersa vrlo male. Boston ima dvije meč lopte na svom parketu, a tijekom doigravanja, odnosno trinaest utakmica pred svojima navijačima, dobili su - dvanaest. Samo su izgubili od Detroita.

Lakersi su se uspjeli uspraviti nakon prošlog poraza u Staples Centru koji ih je približio ukupnom porazu. No, baš kao što je u toj utakmici Boston napravio strašan preokret u drugom poluvremenu, tako je i u nedjeljnoj utakmici nadoknadio vrlo brzo veliki zaostatak za Lakersima od 17 poena.

Lakersi su dobili prvu četvrtinu 39-22, no već sljedećih dvanaest minuta Boston dobiva sa 30-16 čime su garantirali neizvjesnost u nastavku. No, napokon su Pau Gasol i Lamar Odom spojili kvalitetnu večer i to je bio glavni razlog što su Lakersi na kraju ipak slavili.

Gasol je postigao 19 poena uz 13 skokova i šest asistencija, dok je Odom na kraju ogleda ima statistiku od 20 poena i 11 skokova. Naravno, usmjeravao ih je u svemu Kobe Bryant sa 25 poena, sedam skokova, četiri asistencije i pet ukradenih lopti.

Kod Bostona je igrao samo jedan čovjek - Paul Pierce je postigao 38 poena uz šest skokova i osam asistencija, dok su dvocifreni još bili jedino Allen (16) i Garnett (13).

- Cijelu sezonu smo igrali da dočekamo ove dane. Da imamo dvije utakmice na svom parketu od čega moramo dobiti jednu kako bi bili prvaci - rekao je trener Bostona Doc Rivers. 

NBA finale, 5. utakmica: 

LA Lakers - Boston 103-98 (2-3)


Reci što misliš!