Sport

Nogomet

Englezi doputovali u Zagreb, izostao VIP tretman

Englezi doputovali u Zagreb, izostao VIP tretman

Današnji putevi prema zagrebačkoj zračnoj luci bili su puni punktova policije. Njihov je zadatak bio nadgledati dolazak uvaženih gostiju, engleske nogometne reprezentacije.

Kao prethodnica stigli su navijači, dobro raspoloženi krenuli su prema izlazu. S njima nije bilo nikakvih problema. Dapače, navukli su velike osmijehe na lica zagrebačkih taksista, koji su ih razvozili na razne zagrebačke adrese. Od hotela i hostela, pa sve do privatnih smještaja, donose Sportske novosti .

Premda se očekivalo osiguranje kao da u najmanju ruku dolazi predsjednik neke zapadne države, organi reda su takav doček demantirali.

- Bit će uobičajena kontrola, dočekujemo ih kao i svaku drugu reprezentaciju - izjavio je prvi policajac među jednakima.

U prijevodu, Englezi su trebali proći rutinsku kontrolu te kroz peron međunarodnog dolaska ući u autobuse zapaljenih motora. Prošloga su puta uistinu dočekani kao VIP gosti, autobus ih je čekao već na pisti. Ovoga puta nije bilo tako, ali policija je napravila kordon, da se nitko ne bi približio na manje od tri metra do vrijednog engleskog nogometnog tereta. Nisu dočekani kao i druge reprezentacije, nemojmo se zavarati.

Uz znatiželjnike i okupljene novinare, Engleze je odlučilo dočekati i njihovih desetak pristalica. Kada su se Beckham i društvo pojavili, svi redom u elegantnim tamno plavim odijelima, počelo je dozivanje, a Englezi su čak posegnuli i za sarkazmom. No, Capellovi se izabranici nisu osvrtali, većina njih uprla je pogled u pod i tražila najbrži put do autobusa. Mrki izrazi lica nisu odisali samopouzdanjem, čak su neki doviknuli “izgledaju kao da dolaze na klanje”. Kontakt s njima nije bio moguć, čak niti onaj očni.

Sjeli su u autobuse i pod pratnjom su se policije otisnuli ka zagrebačkom hotelu Esplanade Regent, gdje će biti smješteni do danas navečer.

- Čestitam - uzviknuo je Zorislav Srebrić čovjeku zaduženom za osiguranje pritom mu stisnuvši ruku.

Ovaj je odisao zadovoljstvom, vjerojatno kao i Englezi, jer njihova komocija niti u jednom trenutku nije bila narušena.


Reci što misliš!