Sport

Košarka

Marko Popović: Bio sam motiviran, jer sam u prvoj utakmici bio loš

Marko Popović: Bio sam motiviran, jer sam u prvoj utakmici bio loš

Za prolaz u skupinu B potrebna je ukupna pobjeda nad Hapoelom iz Jeruzalema

Unics iz Kazana u kojem igraju Zadranin Marko Popović i Splićanin Krešimir Lončar u uzvratnoj utakmici 1. kola kvalifikacija za sudjelovanje u Eurocupu demolirali su ekipu Energa Czarni iz poljskog Slupska rezultatom 89-50.

Na taj način uzvratili su Poljacima za vrlo težak poraz prije 7 dana u Slupsku rezultatom 76-62 i plasirali se u sljedeći krug kvalifikacija gdje ih čeka izraelski Hapoel iz Jeruzalema. Pobjednik tog ogleda u dvije utakmice biti će sudionik skupine B u kojoj ih čekaju Dinamo iz Moskve, bugarski Lukoil Akademik i latvijski Baronsi.

Večerašnja utakmica bila je jednosmjerna ulica, te je već nakon 20 minuta igre na semaforu svijetlilo 54-30, a do kraja u ekshibiciji razlika se popela na +39, 89-50.

Marko Popović odigrao je fenomenalnih 20 minuta u kojima je postigao 17 koševa s izuzetnim šutem: za dva 1/2, za tri 5/6, čemu je dodao 2 asistencije i 2 osvojene lopte.

Krešo Lončar na parketu je proveo tri minute više od Marka, te postigao 7 koševa i ugrabio 4 skoka.

Odličnu partiju pružio je iskusni Tariq Kirksay sa 17 koševa, 8 skokova i 5 asistencija, a double-double učinak ostvario je reprezentativac Vladimir Veremenko sa 14 koševa i 11 skokova.

Kod gostiju iz  Poljske najbolji Amerikanac Jason Straight sa 16 koševa, 4 skoka i 5 asistencija.

- U prvom susretu bio sam uvjerljivo najlošiji na terenu i zato sam večeras ušao napaljen u utakmicu. Započeli smo odlično, ja sam krenuo s tri trice i vrlo brzo smo odlučili utakmicu, rekao je Marko u razgovoru za eZadar nakon utakmice.

Pohvalio je Marko i Krešu Lončara:

- Krešo igra odlično, on nas u prvoj utakmici nekako i održao na -14, jer smo svi ostali bili očajni. Nedostaje nam utakmica, do sada smo odigrali samo pet, šest i iz utakmice u utakmicu ćemo rasti. Već večeras se vidio dio naših mogućnosti, ali možemo mi i puno  i bolje. Trebati će nam još nekoliko utakmica da posložimo neke stvari, ali potencijal je ogroman.

U Kazanu su i Markova majka Stanka i djevojka Tea.

- Upravo smo na večeri u jednom restoranu, puno mi je lakše kada su ovdje. Sada slijedi još jedna utakmica doma (25. listopada) protiv Surguta, a 4. studenog gostujemo u Jeruzalemu protiv Hapoela u prvoj utakmici  drugog kruga kvalifikacija za Eurocup.


Reci što misliš!