Sport

ORC International Prvenstvo Hrvatske

Posade Mate Arapova i Karla Kureta prvaci Hrvatske na krstašima

Posade Mate Arapova i Karla Kureta prvaci Hrvatske na krstašima

U skupini većih brodova među 23 posade naslov prvaka Hrvatske osvojila je posada jedrilice Teuta

Nakon dva dana bez vjetra konačno je zapuhalo u akvatoriju Primoštena. Zahvaljujući zapadnjaku danas su na Prvenstvu Hrvatske za krstaše odjedrena tri plova, što je dovoljno da se podijele medalje.

Prvi plov se jedrio po vrlo laganom vjetru, snage oko tri čvora, u drugom je vjetar pojačao na pet do sedam čvorova, dok su u trećem uvjeti za jedrenja bili najbolji s vjetrom snage oko deset čvorova. S obzirom na vrlo zanimljivo nadmetanje danas na moru zaista je šteta što ova tri dana vrijeme nije dopustilo da se više jedri.

U skupini većih brodova među 23 posade naslov prvaka Hrvatske osvojila je posada jedrilice Teuta (Comet 45) s Matom Arapovim (Mornar, Split) za kormilom, srebro je pripalo Oli (Grand Soleil 56r) s Marinom Mišurom (Kaštela), a bronca posadi broda Nube (X 41) s Dariom Klibom (Croatia, Opatija).

U skupini manjih brodova zlatnu medalju osvojila je posada jedrilice Squalo Bianco (X 37) s Karlom Kuretom (Labud, Split) za kormilom, srebrna je posada Mistika (Elan 333) s Mladenom Pivčevićem (Labud), a brončana Squalo Bianco (JV 37) s Franom Barbieriem (Croatia). Kao što se vidi iz rezultata bile su dvije jedrilice s istim imenom, posada Karla Kureta unajmila je talijanski Squalo Bianco.


Reci što misliš!