Sport

Taekwondo

Mladen Uskok: Trenutačno je u tijeku smjena generacija

Mladen Uskok: Trenutačno je u tijeku smjena generacija

Ana Smolić i Nikola Bojo nastupili na Croatian Openu u zagrebu

U Taekwondo klubu "Zadar" uvijek je živo. Treninzi kako onih najmlađih polaznika tako i starijih natjecatelja održavaju se tijekom cijelog tjedna pod budnim okom prof. Mladena Uskoka koji to sve nadgleda.

Odaziv mališana za taekwondoom u Zadru uvijek je zadovoljavajući a tako misli i prof. Uskok.

„Primjera radi, mi ove godine nismo niti stavljali plakate u vrijeme upisa i ipak smo bez nekakvih poteškoća upisali u klub četrdesetak novih polaznika što je odlično. Uz te nove koji su nam sada pristupili tu su i oni koji veće dugo treniraju tako da se na treninzima zna skupiti lijepa brojka".  

Izostala medalja s Croatia Opena

Poznato je da su predstavnici TK Zadar redovni sudionici i raznih natjecanja s kojih se vrlo često vraćaju i s brojnim odličjima.

„Mi nastupamo dosta često, nastojimo svim svojim polaznicima koji se odluče nakon izvjesnog vremena boriti to i omogućiti. Najvažnije je da oni okuse kako izgleda jedna borba a kasnije mogu odlučiti žele li se i dalje baviti natjecateljskim ili samo rekreativnim taekwondoom".

A jedno natjecanje i to vrlo visokog ranga upravo je iza njih. Prošlog vikenda u Zagrebu je održan 14. po redu Croatia Open na kojemu su boje TK Zadar branila dva predstavnika.

„Ana Smolić i Nikola Bojo bili su jedini iz našeg kluba koji su nastupili na tom natjecanju. Odlučio sam da su oni to zaslužili pa sam ih zato kao nagradu i vodio na to natjecanje koje je po kvaliteti boraca koji su na njemu nastupili sigurno u rangu europskog prvenstva. Bilo je izvrsno, dvorana u Dubravi u ta dva dana bila je krcata i moglo se vidjeti mnogo odličnih borbi".

Velika smjena generacija

Ana Smolić i Nikola Bojo nisu uspjeli stići do odličja.

„Istina je da sam od Ane dosta očekivao ali jednostavno je zablokirala. Bila je odlično pripremljena, međutim, očito to nije bio njen dan. Za razliku od nje, Nikola je dobro odradio meč ali nažalost nije uspio stići do pobjede. Eto, i to se dogodilo, ovo je prvi put po meni da se s Croatia opena nismo vratili s medaljom ali sve je to sport. Bit će bolje drugi put".  

A zna Uskok koji su možda i glavni razlozi što je medalja izostala.

„Gledajte, kod nas u klubu sada je velika smjena generacija, nazvao bih to nekim prelaznim razdobljem. Jasno da ni sada rezultati ne mogu biti onakvi na kakve smo svi navikli ali proći će i to pa će sigurno i prva mjesta ponovno stizati u Zadar" - zaključuje prof. Uskok.


Reci što misliš!