Sport

Skijanje, Superkombinacija Val d'Isere

Kostelić izgubio dobiveno, Zrnčić-Dim 10.

Kostelić izgubio dobiveno, Zrnčić-Dim 10.

Sjajno prolazno vrijeme imao je Ivica Kostelić u drugoj, slalomskoj vožnji superkombinacije Svjetskoga skijaškog kupa u Val d'Isereu, prije no što je učinio pogrešku i diskvalificirao se iz utrke.

Na prolaznom je vremenu poslije superveleslaloma trećeplasirani Kostelić povećao prednost u odnosu na tada vodećeg, a kasnije pobjednika, Austrijanca Benjamina Raicha na 42 stotinke. Ipak, skijao je za nijansu preagresivno i u jednom je trenutku “zahaklao” vrata zaradivši time diskvalifikaciju.

Time je u ukupnom poretku ostao na dosadašnjih 109 bodova. Da je pobijedio, što mu u Svjetskom kupu nije pošlo za rukom već dvije godine, zauzeo bi peto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Utješan po hrvatsku reprezentaciju zato je nastup Natka Zrnčića-Dima, koji je sa 17. mjesta nakon prve vožnje dospio na vrlo dobro deseto ukupno, iako je odskijao tek peto vrijeme u trenutku kada je završio utrku. Za Raichom je zaostao sekundu i 62 stotinke.

Vodeći poslije superveleslalomske vožnje, Švicarac Carlo Janka i Kanađanin John Kucera, nakon slaloma su očekivano pali u poretku. Švicarac je na kraju zauzeo osmo, a Kucera 11. mjesto. Na drugo se probio Francuz Jean Baptiste Grange, dok je treći na kraju bio Austrijanac Marcel Hirscher, skijaš koji je u superveleslalomsku utrku startao s rednim brojem 52.

Prošle sezone na istoj je stazi hrvatsko muško skijanje doživjelo najveći uspjeh u povijesti. U istoj su disciplini, samo što su tada kombinirani spust i slalom, na postolju završili i Kostelić (drugi) i Zrnčić-Dim (treći).

Svjetski kup u alpskom skijanju, superkombinacija, Val d'Isere:

1. Raich (Aut) 2:02.48
2. Grange (Fra) +0.34
3. Hirscher (Aut) +0.69
4. Larsson (Šve) +0.71
5. Zurbriggen (Švi) +0.72...
10. Zrnčić-Dim (Hrv) +1.62... 

Ukupni poredak:

1. Svindal (Nor) 345 bodova
2. Raich (Aut) 293
3. Grange (Fra) 231
4. Maier (Aut) 216
5. Defago (Švi) 198...
18. Kostelić (Hrv) 109...

Reci što misliš!