Sport

Skijanje, Superkombinacija Sestriere

Kostelić sedmim mjestom u superkombinaciji zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Kostelić sedmim mjestom u superkombinaciji zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Zrnčić-Dim završio kao 37., a Ratkić 39.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je sedmo mjesto u super kombinaciji u talijanskom Sestriereu, te i dalje čuva prvo mjesto ukupnog redoslijeda Svjetskoga kupa.

Njegovo vodstvo je moglo biti u bodovnom smislu još izraženije, budući je nakon prvog dijela super kombinacije (super-veleslalom) bio deveti i ispred mnogih klasičnih slalomaša, no u drugom dijelu natjecanja su ga prestigli Grange i Hirscher, a Lizeroux i Janka su još dodatno povećali razliku.

Pobjednik super kombinacije je Austrijanac Romed Baumann (prva u karijeri, a dotični je i vodio nakon super-veleslaloma), no još zadovoljniji od njega može biti novi švicarski hit, Carlo Janka, koji ne samo da je osvojio treće mjesto, već je time osvojio mali Kristalni globus u ovoj disciplini. Pretekao je do Sestrierea vodećeg Silvana Zurbriggena.

Ivica Kostelić je odvozio solidan slalom, relativno oprezan, što mu je na kraju donijelo sedmo mjesto i bodove koje će biti iznimno važni u borbi za ukupnu pobjedu Svjetskog kupa. Nije riskirao poput Grangea, Hirschera ili Janke, koji su ostali ''živi'' na laganoj stazi i tako popravili svoje plasmane.

No, Kostelić trenutačno broji 31 bod više od Grangea u ukupnom redoslijedu, te 33 više od Raicha. Do kraja sezone je ostalo još devet utrka (pet brzih disciplina i četiri tehničke), te hrvatski skijaš i dalje iz najbolje pozicije čeka rasplet. 

Ivan Ratkić je na svoj 23. rođendan bio sasvim blizu ulaska među 30 najboljih, no do tog cilja ga je odvojila sekunda i pol. Toliko je, naime, zaostao za 30 skijašem ove super kombinacije (ukupno 39. mjesto). Pola sekunde je brži od njega bio Natko Zrnčić-Dim na 37. mjestu.

Tin Široki je pao tijekom slalomskog nastupa.

Sestriere, super kombinacija:

1. Romed Baumann (Aut) 2:25.73

2. Julien Lizeroux (Fra) +0.32

3. Christof Innerhofer (Ita) +0.68

3. Carlo Janka (Švi) +0.68

5. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0.89

5. Marcel Hirscher (Aut) +0.89

7. Ivica Kostelić (Hrv) +1.19

8. Lars Elton Myhre (Nor) +1.23

9. Benjamin Raich (Aut) +1.32

10. Silvan Zurbriggen (Švi) +1.47

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 802

2. Jean-Baptiste Grange (Fra) 771

3. Benjamin Raich (Aut) 769

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 711

5. Dider Cuche (Švi) 647

...

Konači redoslijed super kombinacije:

1. Carlo Janka (Švi) 242

2. Silvan Zurbriggen (Švi) 231

3. Romed Baumann (Aut) 169

4. Ivica Kostelić (Hrv) 166

5. Benjamin Raich (Aut) 165


Reci što misliš!