Sport

Eurocup

Pleslić: Pobijedili smo, ali moramo popraviti igru

Pleslić: Pobijedili smo, ali moramo popraviti igru

Macura: Ovo je bila teža utakmica nego što je izgledalo

Zadar doputovali bez tri strana igrača koji su bili važne karike u njihovoj momčadi i znali su da će u Višnjiku imati male šanse za gostujuću pobjedu.

Centar Rige Raitis Grafs je večeras bio jedan od najboljih igrača gostiju. - Htio bih čestitati ekipi Zadra, danas su odigrali jako dobru utakmicu. Nadigrali su nas na svim pozicijama i očigledno je da su bili spremniji od nas.

Jere Macura je večeras dobio veliku minutažu i pružio solidnu partiju, bolju nego što govori njegova statistika. - Ovo je bila teža utakmica nego što je izgledalo. Mi smo znali da Riga dolazi kod nas oslabljena i pritisak je stoga bio na nama. Morali smo dobro odigrati, dobro smo otvorili utakmicu i sigurno smo je priveli kraju.

Upitan za vrijeme koje je proveo na terenu Jere je rekao: -Svojom današnjom minutažom sam zadovoljan, no mogao sam je bolje iskoristiti.

Trener gostiju Donaldas Kairys nije se činio previše razočaranim porazom svoje momčadi, više rezigniranim. - Danas smo igrali protiv vrlo jake momčadi Zadra. Oni su ovu utakmicu morali dobiti tako da smo znali kako će ovo biti teška utakmica. Sakupili su lijepo vodstvo na početku utakmice, dobro su smislili plan igre i kvalitetno ga proveli na oba kraja terena. Jednostavno, zaslužili su pobijediti i želim im sve najbolje u daljnjem natjecanju, rekao je Kairys

Denis Pleslić unatoč pobijedi i furioznoj prvoj četvrtini kaže kako je  očito da neke segmente igre Zadra treba popraviti. - Mi smo ispunili jedan od ciljeva kluba, ušli smo u drugi klub Eurocupa. To nije naš krajnji domet, pokušat ćemo doći što je moguće dalje.

- Na početku smo odlično otvorili utakmicu, pokazali smo tko je gazda u Višnjiku. Utakmicu smo kontrolirali 40 minuta i mislim da tu nije bilo dilema o konačnom pobjedniku. Bili smo čvrsti u obrani i kvalitetni u napadu. Mislim da smo odigrali jednu vrlo kvalitetnu utakmicu, komentirao je Pleslić.

- Ipak, očito je da neke stvari u budućnosti moramo popraviti, ima tu posla. Igračima sam to i rekao u svlačionici nakon utakmice, no mi ćemo to zajedno riješiti tijekom sljedećih treninga. Moramo dignuti nivo igre za sljedeću utakmicu protiv Partizana. Na novinarsko pitanje o njegovom status u klubu Pleslić je odgovorio kao je on trener Zadra do kraja sezone.

Upitan da prokomentira igru Malika Dixona, rekonsvalenta kojem je u nekoliko navrata zviždala domaća publika pleslić je rekao. - Ja od njega očekujem kvalitetne minute, on je dio momčadi i podredit će se momčadi.

Sve prisutne je zanimalo što se događa u „slučaju Beck" i planira li Zadar dovoditi pojačanja. -Svaki ozbiljan klub mora pratiti što se događa na tržištu igrača i mora biti spreman za reakciju ukoliko se ukaže povoljna prilika. Sportski direktor (Giergia) prati tržište i to je ključan dio funkcioniranja ozbiljnog kluba, rekao je Pleslić, uz komentar da o toj  temi večeras neće više govoriti.


Četvrtfinalne skupine

Skupina I: Maroussi, Himki, Dinamo Moskva, Panellinios

Skupina J: Uniks Kazan, Türk Telekom, Zadar, Benetton

Skupina K: Azovmaš, Pamesa, Crvena zvezda, Hemofarm

Skupina L: Spirou Basket, Bilbao, Lietuvos, Artland Dragons


 


Reci što misliš!