Sport

Rukomet, SP 2009.

Čupić: Utakmicu smo dobili obranom. Idemo po zlato!

Čupić: Utakmicu smo dobili obranom. Idemo po zlato!

Hrvatin: još mi ništa nije jasno

Velika, grandiozna pobjeda nad Poljskom samo je dokazala snagu hrvatske rukometne reprezentacije. Nakon utakmice Petar Metličić i njegovi suigrači sijali su od zadovoljstva i najavili završni korak - pobjedu nad Francuzima i osvajanje svjetskog rukometnog zlata.

- Proslavit ćemo ovu devetu uzastopnu pobjedu, a onda za dva dana sve učiniti za onu najvažniju, desetu koja donosi i zlato, kazao je nakon polufinalne pobjede nad Poljacima (29:23) kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Pero Metličić.

- Danas smo odigrali možda i najbolju utakmicu, osim malog opuštanja potkraj prvog dijela. Odigrali smo vrlo dobro i u obrani i u napadu. Meni osobno je dobro došao dan odmora, danas sam bio opušten i razigran. U finalu će igrati dvije najbolje reprezentacije ovog trenutka na svijetu, no mi imamo ključnu prednost - ove divne gledatelje, kazao je Metličić, koji je posebno pohvalio hrabrost mladih hrvatskih igrača: - Svaka im čast, borili su se kao lavovi, iako praktički nemaju nikakva iskustva.

Ivan Čupić je protiv Poljaka odigrao sjajnu utakmicu, postigao je 12 pogodaka iz 13 pokušaja. - Utakmicu smo dobili na jedinstvo, a posebno je dobro funkcionirala obrana. Iskoristili smo sve prednosti domaćeg terena i sjajnog navijanja. Idemo po zlato, kazao je Čupić.

- Da mi je netko prije šest mjeseci rekao da ću igrati u finalu Svjetskog prvenstva, rekao bih da je lud. Odlično smo se spremili za polufinale, dobro smo iskoristili odmor i Poljaci nisu imali šanse. Na kraju je razlika prema pokazanoj igri mogla biti i veća. Protiv Francuza će biti puno teže, ali zlato nam nitko neće uzeti, izrekao je Mateo Hrvatin, strijelac jednog pogotka.

- Ovu utakmicu smo dobili obranom i sve bi bilo savršeno da nije bilo opuštanja krajem prvog poluvremena. Napravili smo tada nekoliko pogrešaka koje nam se protiv Francuza ne bi smjele događati. Ovo je fenomenalan uspjeh, kojem nedostaje još samo jedan korak. Zlatni korak', kazao je Domagoj Duvnjak, sa četiri pogotka jedan od najboljih hrvatskih igrača.

Ivano Balić je još jednom ljut prošao pokraj novinara, no ovaj put zbog činjenice da je upravo on izabran za doping-kontrolu.

- U nedjelju je novi dan. Ovo je vrijeme za slavlje, ovo je pobjeda cijelog rukometa, to je peta medalja, ovo je pobjeda svih. Pobijedila je istina i pravda, jer rukometna reprezentacija je naš najbolji sportski proizvod. Jako mi je žao što naša javna televizija nije ovo snimala. Za nas se nisu radile reklame, nitko nas nije sponzorirao. I bez pomoći smo došli do srebra. Svi su to htjeli minimizirati, čak i vrbovati igrače.

Ja čestitam još jednom mojim igračima. Pobjedu posvećujem ljudima kojima je teško i onima koji jedva sastavljaju kraj s krajem, onima koji su bolesni i nemoćni, braniteljima. Ovo je naše priznanje njima", rekao je hrvatski izbornik Lino Červar.

Mirko Alilović bio je odličan, skinuo je puno lopti te zaključao vrata kada je bilo najpotrebnije.

- Presretan sam, večeras smo odigrali vrhunski. Igrali smo na visokom nivou, nismo im dali šanse, prijetili su preko medija, ali dobili su što su tražili. Čestitam momcima na finalu, nadam se da ćemo pružiti još bolju igru u nedjelju i da ćemo sve okruniti zlatom.


Reci što misliš!