Sport

Košarka, EuroCup

Benetton tijesno s Uniksom, pobjeda Bilbao Basketa

Benetton tijesno s Uniksom, pobjeda Bilbao Basketa

Popovićeva trica za pobjedu Uniksa nije ušla

Završene su sve utakmice prvog kola Eurocupa u kojem se posljednjih 16 momčadi bori za nastup na Final Eightu koji će se od 2. do 5. travnja održati u Torinu.

U Zadrovoj skupini J utakmicu su odigrali domaći Benetton i UNIKS iz Kazana, a slavila je talijanska momčad 68-66.

Imao je UNIKS priliku za pobjedu, međutim trica Marka Popovića (10 koševa, trice 2/6) nije pronašla put kroz mrežicu. Za pobjednike je Sandro Nicević izjednačio Popovićev učinak u broju poena, čemu je pridodao četiri skoka i tri osvojene lopte. Još je bolji u dresu litavske momčadi bio Krešimir Lončar s 18 postignutih koševa i četiri uhvaćena odbijanca za 23 minute provedene u igri.

Bilbao je u skupini L pred svojim navijačima pobjednički krenuo u borbu za dvije vodeće pozicije na ljestvici. Španjolski je klub slavio protiv Artland Dragonsa 71-62, uz veliku pomoć hrvatskog košarkaša Drage Pašalića kojem su tek 23 minute bile potrebne za 16 koševa i 11 skokova, dvije asistencije i dvije blokade, što je bio apsolutno najbolji učinak pojedinca u pobjedničkoj momčadi. Marko Banić ostvario je učinak od dva koša i šest uhvaćenih lopti.

U istoj skupini pobjedu je slavio i Spirou Basket, trenera Dražena Anzulovića, no u njegovoj su momčadi Hrvati zakazali. U slavlju protiv Lietuvos Rytasa, a bilo je 78-74, Jure Lalić postigao je tek tri koša, dok je Pankracije Barać ostao bez ubačaja.

Eurocup, 1. kolo:

Skupina I:

Dinamo Moskva - Panellinios 91-84

Maroussi - Himki 71-58

Skupina J:

Türk Telekom - Zadar 89-82

Benetton - UNIKS 68-66

Skupina K:

Hemofarm - Azovmaš 84-74, produžetak

Crvena zvezda - Pamesa 73-85

Skupina L:

Spirou Basket - Lietuvos Rytas 78-74

Bilbao - Artland Dragons 71-62

Reci što misliš!