Crna Kronika

ŽC-6007

U tijeku istraga prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno više osoba

U tijeku istraga prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno više osoba

U svezi jučerašnje prometne nesreće na županijskoj cesti ŽC-6007, u kojoj je sedam osoba ozlijeđeno, policija provodi kriminalističko istraživanje

Jučer, 12. svibnja oko 10 sati na županijskoj cesti ŽC-6007 dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba, a u prometnoj nesreći su sudjelovala tri vozila zadarskih registarskih oznaka.
 
Prema rezultatima očevida prometna nesreća se dogodila kada je 36-godišnja vozačica upravljala automobilom zadarskih registarskih oznaka navedenom županijskom cestom, te na križanju prilikom skretanja ulijevo za mjesto Poljica ( ŽC 6013) nije propustila vozila iz suprotnog smjera, gdje potom uslijed nepoštivanja prednosti prolaska u njeno vozilo udara automobil, zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji vozač.
 
Od siline udara osobno vozilo vozača slijeće van kolnika, dok se osobno vozilo vozačice rotira i vraća na kolnik te u njega udara automobil, također zadarskih oznaka, koji je nailazio iz istog smjera, a kojim vozilo je upravljao 59-godišnjak.
 
Nakon prometne nesreće troje vozača te četvero putnika su vozilom HMP-e prevezeni u zadarsku bolnicu na pružanje daljnje liječničke pomoći.
Kod 36-godišnje vozačice su konstatirane teške tjelesne ozljede, a ozljede je zadobilo i troje putnika; putnici u dobi od 38-godina su utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život, dok je jedno dijete teško, a drugo lakše ozlijeđeno.
Vozač drugog vozila u dobi od 41 godine je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 18-godišnji putnik iz istog vozila zadobio lake tjelesne ozljede.
Kod trećeg vozača u dobi od 59-godina konstatirane su lakše tjelesne ozlijede.
 
Za vrijeme osiguranja mjesta događaja te vršenja očevida, promet navedenom dionicom ceste u potpunosti je bio obustavljen u vremenu od 10,20 do 12,20 sati te se odvijao alternativnim pravcima.
 
U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.


Reci što misliš!