Sport

Košarka, EuroCup

Nedostajalo je snage za preokret

Nedostajalo je snage za preokret

KK Zadar - Beneton Basket 76-84

Zadar je večeras izgubio prvu utakmicu u Krešinom domu, a na putu od svlačionice do izlaza iz dvorane pogubili su se i igrači, dočekali smo samo Macuru i Perića.

Osim izvanserijskim šutem za tri poena (14/20) igrači Benettona slavljenički su prošli kroz Zadar i zbog odlične igre hrvatskog reprezentativnog centra Sandra Nicevića koji je zabio 17 koševa.

Nicević je poslije utakmice rekao: Znali smo što nas čeka, odnosno da će Zadar igrati agresivnu obranu, ali mi smo odgovorili također čvrstom obranom i brzim napadima. Odvojili smo se već u prvom poluvremenu i zbog toga smo na kraju slavili.

Jere Macura je sa dva ubačaja u posljednjoj četvrtini nakratko vratio nadu Zadru da će doći do pobjede, ipak, to se nije dogodilo.

Benetton je odlična ekipa, a mi smo odigrali najlošije prvo poluvrijeme u cijeloj sezoni, čak lošije od onog protiv Hemofarma u Jazinama. Poslije ih je bilo jako teško stizati. Šanse u EuroCupu još ima, igramo već u utorak doma sa Uniksom, nadam se da ćemo bolje odigrati i da će dvorana biti punija.

Hrvoje Perić zabio je 12 poena, ali je jednom reakcijom na nedosuđeni faul zaradio tehničku pogrešku i tako pogurnuo svoju momčad prema porazu.

Jako mi je žao zbog tehničke, reagirao sam emotivno, bio sam nervozan kao i ostatak momčadi. Loše smo otvorili susret, i puno smo se potrošili u povratku u utakmicu, nismo imali snage za potpuni preokret. Benetton je dobra europska momčadi i oni su večeras zasluženo slavili. Imali su izvanredan šut. Možda je sa tribina to drugačije izgledalo, mi smo se stvarno trudili i željeli pobjedu, ali oni su pogađali i iz nemogućih situacija. 

Upitan da komentira kašnjenje plaća Perić je samo kratko rekao: To je najmanji problem, kada se izađe na teren treba igrati i pobjeđivati.


Reci što misliš!