Sport

Košarka, KK Zadar

Giergia: I Aris je u igri, odluka je na Wrightu

Giergia: I Aris je u igri, odluka je na Wrightu

Nisu u KK Zadar pisana pravila bodovanja Eurolige

Povuci potegni situacija oko Braceya Wrighta se nastavlja. Iz košarkaškog kluba Zadar neprestano stižu vijesti kako je s njegovim američkim agentom sve dogovoreno i kako bi se Wright do konca tjedna trebao biti u Zadru, a u subotu u sastavu momčadi u Trnskom.

No dobro obaviješteni europski košarkaški portali jučer objavljuju kako se Bracey Wrught vraća u grčki Aris gdje je odigrao proteklu sezonu.

Na stranicama Eurobasketa u dijelu o europskim ligama grčki sportski novinar Simon Varvakis najavljuje "Bracey Wright se vraća u Aris" kao zamjena za ozlijeđenog Seana Marshalla koji će "out" biti oko dva mjeseca. U članku se potvrđuje kako je transfer definiran te da je uprava Arisa zadovoljna što su dobili tako kvalitetnog igrača.

Nakon svega čiji igrač je  Bracey Wright. Odgovor smo potražili kod odgovornih u košarkaškom klubu Zadar.

- Sa Bracey Wrightom, odnosno s njegovim menadžerom smo sve dogovorili i očekujemo potpisani ugovor. I mi smo dobili informacije o njegovom transferu u Aris, međutim njegov menadžer nam tvrdi kako nije ništa potpisano s grčkim klubom i mi još uvijek čekamo potpisan ugovor, kaže predsjednik Magaš.

- Mi smo sa Wrightom i njegovim američkim menadžerom u stalnom kontaktu. Znamo za novu situaciju i veliki pritisak Arisa da vrati Wrighta, jer im se ozlijedio igrač na njegovoj poziciji, ali njegov menadžer nas uvjerava da još ništa nije riješeno. Odluku će danas morati donijeti sam Wright, mi smo s naše strane napravili sve dogovoreno i još uvijek vjerujemo u pozitivan rasplet, o istoj temi nam je rekao direktor Giergia.

- Na žalost mi ne možemo utjecati na njegovu odluku, ali o našoj ozbiljnosti pristupa transferu svjedoči i činjenica da se Wrightovo izlazno pismo iz španjolske federacije nalazi kod nas, dakle u KK Zadar. Mi smo ispoštovali sve dogovororeno, ali budući smo imali samo usmenu potvrdu, a ne i potpisan ugovor on može otići i u Aris. U svakom slučaju tražili smo da nam se odluka priopći do kraja dana, kaže Giergia.

Sve je dakle još otvoreno, ali naš je dojam kako vaga preteža ipak na stranu Arisa koji je financijski moćniji klub od Zadra, a i činjenica da je Wright već igrao u Arisu, Zadru neće zasigurno pomoći. No sačekajmo konačnu potvrdu za koga se odlučio Wright.

Jučer poslijepodne održan je i sastanak Magaša i Giergie s delegacijom navijačke skupine Tornado koju je predvodio počasni predsjednik Bore Marin uz Milana Bačića Lemija, Juru Kneževića i još nekolicinu članova.

Tornado je izrazio nezadovoljstvo radom uprave kluba, odlaskom trojice igrača a da u međuvremenu nije nitko doveden, ali najviše su razočarani dugogodišnjim obećanjima o ulasku u Euroligu, a od toga još uvijek ništa.

- Ukoliko se Zadar ne plasira u Euroligu, na koncu sezone tražit ćemo smjenu kompletne uprave, svih direktora i predsjednika kluba, zaključak je Tornada nakon jučerašnjeg sastanka.

- Razgovarali smo jučer s predstavnicima navijačke skupine Tornado o trenutnom stanju u klubu i oko njega. Generalno su ljudi uglavnom slabije informirani i onda podliježu raznim kavanskim pričama. Međutim realno stanje je takovo kakvo je, i mi iz svoje kože ne možemo, kaže Giergia.

- Što se Eurolige tiče nismo mi pisali pravila bodovanja u Ulebu. Recimo po tim pravilima ove sezone Euroligu igra momčad koja je lani bila treća u hrvatskom prvenstvu. Recimo i to da ruski klubovi koji su bogatiji i kvalitetniji traže tri predstavnika u Euroligi, ali još uvijek imaju samo jednog, CSKA. Još uvijek smo u borbi za bodove i Euroligu sljedeće sezone i dok postoje šanse dati ćemo sve od sebe da taj cilj i ostvarimo, završio je Giergia.


Reci što misliš!