Sport

Košarka, ruski Kup

Lončaru i Popoviću ruski Kup

Lončaru i Popoviću ruski Kup

Košarkaši UNIKS-a osvajači su ruskog Kupa. Do 81-60 pobjede u finalu protiv moskovskog Dinama došli su predvođeni sjajnom igrom hrvatskog košarkaša Krešimira Lončara.

Nakon što je sastav iz Kazana u polufinalu izbacio CSKA (70-61) i ovaj puta su bili uspješni, a prvo ime pobjedničke momčadi bio je hrvatski reprezentativni centar.

Lončar je na terenu proveo tek 25 minuta, međutim, i to mu je bilo dovoljno za učinak od 20 poena (1-2 slobodna bacanja, 5-8 za dva, 3-4 za tri poena), a stigao je uhvatiti i tri lopte pod obručima. Marko Popović ubacio je osam koševa za pobjednike, Sergej Bikov 15 za poraženu momčad.

U utakmici za treće mjesto CSKA je bio bolji od Trijumfa 75-69, uz skroman učinak hrvatskog reprezentativnog razigravača Zorana Planinića. Moskovska momčad u drugi dio utakmice ušla je s zaostatkom od deset poena (35-25), no sve su nadoknadili u drugom poluvremenu.

Planinić je odradio 25 minuta za CSKA i za to vrijeme ubacio četiri koša i podijelio pet lopti suigračima za ubačaj. Najbolji je kod trećeplasirane momčadi bio Ramunas Šiškauskas s 24 poena i četiri asistencije. U poraženoj momčadi bolji od ostalih bio je Fedor Dmitrijev s 15 postignutih koševa.

Ruski košarkaški kup, finale:

UNIKS - Dinamo Moskva 81-60

Za treće mjesto:

CSKA - Trijumf 75-69

Reci što misliš!