Sport

Košarka, Superliga doigravanje

Sjajni Popović i Lončar ostavili Unics u igri

Sjajni Popović i Lončar ostavili Unics u igri

Planinićev CSKA osigurao finalnu seriju

Hrvatski košarkaši Marko Popović i Krešimir Lončar najzaslužniji su što je UNIKS još uvijek "živ" u polufinalnoj seriji doigravanja ruske košarkaške Superlige.

U četvrtak je UNIKS kao domaćin pobijedio Himki 84-72, te je smanjio zaostatak u seriji na 2-1, a u idućoj domaćoj utakmici će imati šansu potpuno učiniti dramatičnim taj polufinale.

Najvažniji korak prema prvoj pobjedi u ovom polufinalu UNIKS je napravio u zadnjih deset minuta ogleda koje su dobili 24-12. Marko Popović je ukupno zabio 19 poena, ali je imao i čak 10 asistencija. Za dva poena je gađao 2-4, za tri poena 3-5, a sa linije slobodnih bacanja 6-6. Krešimir Lončar je, pak, upisao 15 poena uz šest skokova. Za dva poena je pucao 3-5, za tri poena 2-4, a s linije slobodnih bacanja 3-3.

Kod Himkija je bolji od ostalih bio McCarthy sa 14 poena i sedam skokova.

U drugom polufinalu se zna pobjednik. CSKA je nakon dva slavlja na domaćem parketu pobijedio i u prvom ogledu u gostima Dinamo 88-80, te se s 3-0 plasirao u finale.

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić je igrao 18 minuta i ubacio 9 poena, uz tri skoka i jednu asistenciju. Gađao je za dva poena 3-4 i 1-1 za tri poena. Prvo ime CSKA je bio Ramunas Šiškauskas sa 28 poena.

Ruska Superliga, polufinale, treće utakmice:

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 80-88

CSKA je dobio seriju 3-0

UNIKS - Himki 84-72

Himki vodi u seriji 2-1


Reci što misliš!

  Vezane vijesti