Sport

Košarka, ACB playoff

Real izjednačio na 1-1 u protiv TAU Ceramice

Real izjednačio na 1-1 u protiv TAU Ceramice

Košarkaši Reala su uvjerljivom pobjedom u madridskoj dvorani Vistalegre 102-82 protiv TAU Ceramice izjednačili ukupan rezultat u polufinalnoj seriji doigravanja u španjolskom prvenstvu na 1-1.

Pred 11.500 gledatelja, među kojima je bio i novi predsjednik sportskog društva Real Madrid Florentino Perez, domaću momčad je do pobjede predvodio Felipe Reyes s 18 koševa i 4 skoka.

Osim Reyesa Real je imao još petoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, te u tome treba tražiti razloge ovako uvjerljive pobjede domaće momčadi. Među dvoznamenkastima nije bio i hrvatski reprezentativac Marko Tomas, ali je svojih 14 minuta na parketu odigrao kvalitetno i energično, pružajući ono što od njega trener traži. Okončao je dvoboj s pet poena (šut iz igre 2/7), šest skokova, jednom asistencijom i jednom atraktivnom blokadom.

Sastav TAU-a je predvodio Sergi Vidal s 21 košem, dok je bosansko-hercegovački reprezentativac Mirza Teletović ubacio 8 koševa.

Treća, odlučujuća utakmica, na rasporedu je u subotu u Fernando Buesa Areni, domu košarkaša TAU Ceramice, u kojoj ove sezone u španjolskom prvenstvu nisu poraženi.

ACB doigravanje, polufinale:

Real Madrid – TAU Ceramica 102-82 (44-34)

Serija je izjednačena na 1-1.

Reci što misliš!