Sport

MI 209, Jedrenje

MI 2009: Stipanović u vodstvu, Fantela/Marenić i dalje drugi

MI 2009: Stipanović u vodstvu, Fantela/Marenić i dalje drugi

Ninčević/Župan ostale na sedmom mjestu

Peti dan natjecanja na Mediteranskim igrama u Pescari donio je dva plova za sve klase. Činilo se jutros da će dan biti izvrstan s dobrim vjetrom, međutim početnih deset čvorova u prvom plovu u drugom su se sveli na već standardnih 4-5 čvorova.

Za treći plov više nije bilo vjetra. Suci su potom kao i prošlih dana flotu vratili na kopno, čekalo se do 17 sati, međutim od trećeg plova ipak ništa. 

Kako se regata primiče kraju hrvatski jedriličari sve bolje stoje, sa sve čvršćim pozicijama u vrhu. Nakon pet dana natjecanja imamo i prvo mjesto.

U poretku klase Laser vodstvo je nakon šest jedrenja preuzeo naš Tonči Stipanović. U ovoj klasi stanje je krajnje napeto, prvu trojicu kormilara dijeli samo jedan bod, a još dvojica nisu daleko. Tonči je danas upisao pobjedu u prvom plovu, nakon što se Francuz Pruvot zbog povrede pravila morao povući iz tog jedrenja.

„I nervozan sam i sretan! Stvarno je jako teško. Imamo još dva dana, može biti još pet plovova, vjerujem da će se održati četiri, sve je još otvoreno." razmišlja Tonči.

Drugi i treći su Cipranin Kontides i Francuz Bernaz sa samo jednim bodom više. Daniel Mihelić zaista nema sreće na ovoj regati, u prvom plovu dana dobio je drugi penal, radi kojeg se prema pravilima morao povući iz plova. U drugom plovu bio je treći.

„Bio sam drugi kad sam dobio penal, pri kraju druge stranice u vjetar. Nažalost, taj penal mi je uništio cijeli dan, ali što je tu je." Daniel je sad sedmi.

Francuskinja Sophie de Turckheim u Laser Radialu s još dvije pobjed čvrsto grabi prema zlatu, a naša Tina Mihelić i dalje zauzima drugo mjesto. Tina je danas bila treća i druga. Tina kaže:

"Francuskinja je daleko prva, bit će teško doći blizu nje. Talijanka jedanas dva plova zeznula pa sam je prošla, tu je još Španjolka, par punti sam ispred njih."

Mihelić ima četiri boda prednosti u odnosu na trećeplasiranu Španjolku Romero, odnosno sedam u odnosu na Talijanku Klapcich na četvrtom mjestu.

U klasi 470 također se danas situacija razvila povoljno za nas. Šime Fantela i Igor Marenić ostali su drugi, sad imaju šest bodova prednosti ispred trećeplasiranih Francuza Lebouchera i Garosa, a samo dva boda zaostaju za vodećim Talijanima Zandonom i Della Torreom. Danas je naš dvojac zabilježio peto i treće mjesto. Igor Marenić:

„Bilo je poprilično teško. Loše smo startali danas, imali smo malo problema u prvoj stranici nakon čega smo se trebali dosta više boriti da uđemo ovako kako smo ulazili."

U ženskoj konkurenciji klase Enia Ninčević i Romana Župan su i dalje sedme.

Enia Ninčević: „Sedmo i šesto mjesto za nas danas. U prvom plovu smo bile treće na prvoj oznaci, ali su nas u krmu pokrile protivnice i morale smo u drugoj stranici u vjetar ići u krivu stranu. U drugom plovu dosta je miješalo, bilo je od nula do 5-6 čvorova. Sve u svemu ok dan, s obzirom da su ove bolje dosta kiksale danas." Na broju jedan i dalje su Talijanke Conti/Micol.

Dva su dana natjecanja još pred nama. Za muški 470 moguća su još tri plova, za ženski 470 četiri, te pet za Laser i Laser Radial. Sutra je start predviđen u 11 sati.


Reci što misliš!